avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva deciziei procurorului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva deciziei procurorului

Timp de 1 an si jumatate partea vatamata nu a fost audiata niciodata la Politie si nici la Parchet. Procurorul a decis NUP. Instanta prin sentinta penala a decis anularea ordonantei si a retrimis dosarul spre cercetare. Dupa un an Parchetul emite o noua decizie in care sustine ca intervine prescriptia si claseaza. Este din vina petentului sau din vina Parchetului? Petentul s-a adresat timp de 4 ani scris cu AR de multe ori Parchetului solicitand urgentarea cercetarii. Se mai poate face ceva sau ultima incercare este la CEDO?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Drcristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Drcristian , utilizator 11:43, 20 Septembrie 2014
Este vina sistemului, care tergiverseaza in mod nejustificat rezolvarea unor dosare pana intervine prescriptia.
Se mai poate face ceva sau ultima incercare este la CEDO impotriva statului roman ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Drcristian, utilizator
Inainte sa ajungeti la CEDO, sa parcurgeti toate etapele aici, plangere la procurorul ierarhic superior in 20 de zile de la comunicare si apoi in functie de raspuns la instanta.
Partea vatamata a fost impiedicata sa-si exercite caile de atac. Tergiversarea "unor dosare" este impotriva cetateanului si favorizeaza infractorii.
Procurorul a raspuns dupa 36 de zile. Esta data raspunsului nu a postei. Petentul a avut grija sa se adreseze instantei.si institutiilor europene in care a sesizat cu privire la o serie de grave disfunctii ale sistemului judiciar din Romania, de natura sa transforme intr-o iluzie conceptele de: i) egalitate in fata legii, ii) acces liber la justitie, iii) dreptul la un proces echitabil si cu o durata rezonabila, iv) protectia acordata de catre stat cetatenilor in fata infractorilor. Intr-un raspuns preliminar de la Bruxelles in data de 14 septembrie 2014 se arata intre altele ca in conformitate cu Tratatul de aderare: "Comisia Europeana continua sa monitorizeze cele doua tari ( Romania si Bulgaria ) dupa un set de criterii bine definite". Cat despre "Este vina sistemului, care tergiverseaza in mod nejustificat rezolvarea unor dosare pana intervine prescriptia", memoriul a fost trimis prin posta cu confirmare de primire inclusiv email catre:

Corpul de control al primului ministru

Consiliul superior al magistraturii

Comisia pentru cercetarea abuzurilor - Camera Deputatilor

DNA

APADOR-CH

Amnesty International

Transparency International

Eurojurist - Strasbourg

FCER

Premierul Frantei, Walls

Premierul Olandei, Rutte

Premierul Belgiei, Di Rupo

Cancelarul Germaniei, Merkel

Premierul Norvegiei, Solberg

Departamentul de stat al SUA

Ambasadorul Frantei

Ambasadorul Olandei

Ambasadorul Germaniei

Ambasadorul Suediei

Ambasadorul Canadei

Chargé d'Affaires al SUA

Presedintele Comisiei europene Jean Claude Junker

OLAF- Comisia europeana anti frauda

Comisarul european pentru justitie, Reicherts

Vicepresedintele american, Biden

Presedentia Romaniei






Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Drcristian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasare cauza de malpraxis medical prin prescriptia raspunderii penale Marcel2017 Marcel2017 Va supun atentiei urmatoarea spetă de malpraxis medical: Am depus plangere împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr.... emisă de ... (vezi toată discuția)
Ajutati ma va rog manuold manuold pe 18 august anul trecut (2009)sotul meu a iesit sa si ia un pachet de tigari de la non stopul de langa casa noastra unde erau doi barbati in stare de ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale - crima ana-bianca ana-bianca Buna ziua! Sotul meu a fost impuscat mortal ,in cap, de un politist aflat intr-o misiune ,sub acoperire, de capturare a unui urmarit international (zic ei)! ... (vezi toată discuția)