avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Ma numesc Alexandra ,locuiesc un Spania.acum un an jumate al facut cerere de divort aici dupa o despartire de sotz prin o plangere faculta la politie pt violenta.avem un baietel de 5 año iar aici un Spania s-a facut un proceso rápido prin café m-i s-a acordar custodia copilului cu drept de visita a tatalui la fiecare 2 saptamani.ñu mi-a platit niciodata pensie alimentara spunand ca ñu crea da imi dea Mié baño da ii cheltui.acum ,pleaca in tara da ceara divortul acolo si ameninta ca imi ia copilul.eu actual sunt cu un alto barbat si avem o retira de 2 luni...cand ne-am despartit eu había il cunoscusem PE actualul iubit iar fostul meu soy spune ca va spune ca al facut ,adulter, si prin asta pierde copilul el folosind ca dovezi mensaje de ale melé de PE facebook.o parere as dorii ...CE ar trebuii sa FAC...multumesc!!
Cel mai recent răspuns: rafacarla87 , utilizator 23:53, 21 Septembrie 2014
Acuzatia de adulter nu este suficienta pt. a va lua copilul . Adulterul trebuie dovedit si va avea importanta in procesul de divort , nu pentru copil. Oricum , veti avea custodie comuna, iar domiciliul copilului va fi stabilit la unul din parinti , cu drept de vizite, vacante pt. celalalt parinte. Daca aveti conditii bune pt. copil , va ocupati de cresterea lui , si aveti un venit/salariu stabil , vaeti sanse sa va pastrati copilul.
Deocamdata su sunt cu fetitza de 3 luni a casa.persiana cu care traiesc su acum lucreaza ca si sofer...castiga f bine,copilul are conditii f bine,tatal luí ñu i-a platit pensía alimentara niciodata ,de 17luni deja...aceasta fiind stabilita aici de tribunal.curiozitatea mea este ...neplatirea pensiei alimentare il afecteaza cu Ceva? Pt ca el spune ca ñu. Si daca eu am cerut divort aici el mai poate intenta divort un tara??
Incercati sa scrieti mai bine romaneste ca sa ne putem intelege.
Daca ajunge in Romania sa inainteze actiune ade divort , veti trimite intampinare si dovada ca mai exista un proces in Spania si astfel cel din Romania se inchide.
Ii puteti face plangere ca nu plateste pensie si in Spania, la politie.
Trebuie să dovediţi că aveţi venituri acolo, în Spania, şi că dvs. vă ocupaţi singură de copilul mai mare. Plângerea la Poliţia din Spania vă ajută, dovedeşte neglijenţa sa faţă de copil, că sunteţi singura care se ocupă de el, atât.
Faptul că actualul partener are salariu bun nu convinge, azi este unul, mâine poate fi altul...
Acum sunt in somaj,voi incepe munca peste o luna jumate.fostul meu sot nu lucreaza acum.dovada ca ñu mi-a platit niciodata intrun an jumate pensie alimentara o am dar el sustine sus si tare ca daca merge in tara si divorteaza acolo n-o sa i se intample nimic.nici macar la cheltuieli de scoala nu a contribuit aici(in sentinta de aici DIN Spania s-a decis ca el sa plateasca jumatate DIN cheltuielile copilului).decir daca procesul de aici e PE rol..el ñu poate intenta divort in tara ñu??
DIN moment ce noi doi ne-am refacut amandoi viata aici cu alte persoane se poate divorta mai repede de común acord ? Iar pensía alimentara s-ar stabilii un Romanía?? Sau dupa veniturile de aici???
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Care sunt sansele sa raman eu cu fetita dupa divort? Macrimarius Macrimarius Ma numesc Marius si sunt plecat in Spania unde muncesc de 6 luni timp in care sotia mea a decis ca vrea sa divorteze insa nu a inaintat nici o actiune de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Lavynia7 Lavynia7 Buna ziua!Am divortat la notar,în urma cu 4 ani,custodie comuna,fetita a ramas bineînteles la mine,mama ei.Tot atunci am stabilit cu tatal suma de 350 lei ... (vezi toată discuția)
Divort -custodie comuna ABELDAN ABELDAN Eu si sotia dorim sa divortam de comun acord. Avem 2 copii : 17 ani si 14 ani. Dorim custodia copiilor sa ne revina ambilor parinti deci copii sa locuiasca la ... (vezi toată discuția)