avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

buna ziua. sotul meu a fost ieri victima unei talharii la targ vitan la ora 12. Dupa 1 minut a trecut un echipaj de politie , pe care l-am oprit. Nu a facut nimic la fata locului, nu a intrebat pe nimeni nimic, si l-a luat pe sotul meu la sectie sa depuna o plangere. Eu am venit cu trei martori carora nu le-a acordat prea mare atentie domnul anchetator, cu toate ca au vazut agresorii si stiau masina cu care acestia au plecat, chiar si nr de inmatriculare. Pentru recunoastere au adus doua planse pe care erau cate 8 fotografii care nu aveau nici cea mai mica asemanare cu cei descrisi de noi. Aceasta "ancheta" a durat 8 ore, apoi, la solicitarea nostra de a ne arata alte fotografii cat de cat mai apropiate de varsa si semnalmentele celor descrisi, domnii politisti ne-au spus ca s-a blocat calculatorul. Noi credem ca se stie despre cei doi, pt ca fac parte dintr-un clan vestit din zona Aparatorii Patriei , iar anchetatorii nu vor sa se complice cu o "simpla talharie", cum spun dansii. Tin sa mentionez ca sotul meu a fost batut si lovit cu manerul unui cutit de aproximativ 20 cm lungime,apoi i s-au smuls banii din mana. Ce este de facut in acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: iancu ionel , utilizator 19:08, 25 Septembrie 2014
Formulati plangere si solicitati audierea martorilor care au vazut ce sa intamplat .
Si unde sa formulez aceasta plangere pt ca cei de la sectia de politie nu ne baga in seama de parca noi am fi talharii...
Politisti vor instrumenta dosarul, nu mai aveti ce face mai mult daca ati depus plangerea, ar trebui sa ajungeti si la INML pentru certificat medico-legal, banuiesc ca v-au trimis cei de la politie,sa-i indicati pe martori pentru a fi audiati. In cursul procesului penal, pana la inceperea cercetarii judecatoresti, va puteti constitui parte civila si sa solicitati daune materiale si morale.
Daca aveti posibilitatea angajati-va avocat, acesta va poate asista/reprezenta in fata organelor de urmarire penala si nu va lasa ca drepturile si libertatile dvs fie incalcate.
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
nu ne-a trimis nimeni la IML. Logic ar trebui sa mergem. iar pe martori I-au audiat, dar nu le-au acordat prea mare importanta. Ce trebuie facut pt a vedea mai multe poze din albumul politiei?
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2014
adelam31, utilizator
Daca ati depus aceasta plingere, așteptați ca organele sa-si facă treaba. Mergeți si scoate-i si un certificat medico-legal daca Spuneti ca soțul a fost bătut, si il depuneți la poliție. Vor fi audiati si martorii, dar cind va veni timpul.

Alte discuții în legătură

Talharie cu probleme SinTakai SinTakai Buna, am fost talharit de catre 2 tigani in urma cu ceva timp. M-au batut in statia de tramvai dupa ce mi-au luat pachetul de tigari din buzunar si dupaia ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog: amenintari si agresiune carmen69 carmen69 Buna ziua .Sotul meu a imprumutat unor asa zisi prieteni o suma de bani pe care acum nu prea vor sa o restituie .Avem unele dovezi dar asta nu ar fi problema ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal 4-5 zile MCristiiii MCristiiii Bună seara, Am fost bătut de patru persoane după care mi-am scos certificat medico-legal. Medicul mi-a dat 4-5 zile de îngrijiri medicale. Agresiunea ... (vezi toată discuția)