Ca angajat:
Sunt insarcinata in 12 saptamani si am primit de la medicul ginecolog o scrisoare medicala cu diagnostic "amenintare de avort, boala abortina" in care mi se recomanda si "reducerea timpului de lucru, evitarea efortului fizic si stresului". Cu aceasta scrisoare am fost la medicul de familie, care mi-a eliberat o adeverinta in care se specifica aceleasi lucruri. Am si de la firma care se ocupa de SSM si PSI un raport de evaluare in care este specificata reducerea programului si am facut si o cerere de reducere a programului catre angajator. Sunt aceste documente suficiente pentru acordarea reducerii? Pot beneficia de reducerea programului in cazul in care detin la aceeasi firma 2 contracte de munca (unul de 7 ore/zi si unul de 1 ora/zi)?
Ca inspector resurse umane:
Lucrez la aceasta firma si ca insp. res. umane, asa ca am trimis documentele mai sus mentionate la medicul de medicina muncii pentru eliberarea raportului de evaluare si a informarii. Dupa eliberarea documentelor, trebuie sa depun la ITM ceva? (asa cum am facut cand am informat angajatorul) Salariul se va calcula ca si pana acum?
1. OUG 96/2003, art. 13 : In baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate indeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.