avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare de sanatate persoana fara venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare de sanatate persoana fara venit

Buna ziua
Sunt o persoana necasatorita si fara niciun venit de 2 ani de zile (pana acum 2 ani am fost angajata si am platit contributia pentru asigurarea de sanatate). In aceasta perioada nu am beneficiat de nici un serviciu medical gratuit. As dori sa stiu urmatoarele:
- pot plati personal, de acum inainte. contributia pentru asigurarea de sanatate ?
- cat ar trebui sa platesc lunar in conditiile date ?
- sunt obligata sa platesc si din urma ?
- se poate plati acerasta contributie si pe cateva luni anticipat ?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns
Cel mai recent răspuns: U53R , utilizator 19:44, 24 Februarie 2017
Buna seara.
Deoarece a intervenit o problema medicala, care necesita operatie caut sa aflu care este procedura in cazul asigurarii de sanatate a unei persoane fara venit si am gasit ceva informatii pe internet, de genul:

www.avocatnet.ro/content/art...

dar sunt inca in ceata, de pilda in cazul Dnei MMimi unde zice ca trebuie sa plateasca din urma acest CASS cu majorarile plus penalitatile. Adica eu daca vreau sa platesc incepand cu acest an sau in cazul variantei 2, doar cand accesez serviciile medicale, trebuie sa platesc din urma aceste contributii?
Alta nelamurire, de pilda in formularul 604 apare asa la punctul IV. "Declar că ultima lună pentru care am plătit contribuția de asigurări sociale de sănătate este"...
Eu din 2012 muncesc sezonier in strainatate, nu stiu daca agajatorii au platit ceva contributii in tara sau ne-au muncit la negru, deci de unde aflu care a fost ultima luna platita?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate asigurat anushk_hea anushk_hea /Unde in lege este mentionat ca pentru a fi asigurat trebuie sa fi cotizat in ultimii 5 ani continuu? (95/2006 cu actualizare in 2015) (vezi toată discuția)
Plata cass iuliana.stanciu202 iuliana.stanciu202 Buna ziua, Am un SRL la care sunt asociat unic si conform legilor in vigoare la momentul respectiv nu am putut sa fiu si angajat ... asa ca nu am platit ... (vezi toată discuția)
Redobandirea calitatii de asigurat in sist. asigurarilor sociale de sanatate Elena Soare Elena Soare Pana in 1998 am fost salariat si am fost asigurat conform legii. Ulterior am platit asigurarea de sanatate, pe baza de chitante, direct la CASMB in str. ... (vezi toată discuția)