Buna ziua
Sunt o persoana necasatorita si fara niciun venit de 2 ani de zile (pana acum 2 ani am fost angajata si am platit contributia pentru asigurarea de sanatate). In aceasta perioada nu am beneficiat de nici un serviciu medical gratuit. As dori sa stiu urmatoarele:
- pot plati personal, de acum inainte. contributia pentru asigurarea de sanatate ?
- cat ar trebui sa platesc lunar in conditiile date ?
- sunt obligata sa platesc si din urma ?
- se poate plati acerasta contributie si pe cateva luni anticipat ?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns
Am nevoie de dovada de asigurare de sanatate pentru perioada 2012 - 2015, persoana fizica fara un loc de munca sau alte beneficii de la stat.
Din cate am inteles de la ANAF, se poate plati asigurarea de sanatate pe aceasta perioada, desigur cu penalitale si majorarile aferente pentru fiecare an.
Dar am o problema cu casa de sanatate: Daca eu pot plati asigurarea de sanatate pe aceasta perioada, de ce casa judeteana de sanatate nu poate elibera o adeverinta din care sa rezulte ca am fost asigurat pe aceasta perioada pentru care am platit, 2012 - 2015.
Mentionez ca nici dupa 2015 nu am fost asigurat.
Va multumesc pentru timpul acordat problemei mele.
Buna seara!
Îmi poate spune cineva dacă trebuie să mă duc personal sa plătesc la ANAF contribuția lunara sau poate să se ducă altcineva? Și dacă da, exista un cont bancar in care sa virez banii sau vreo alta varianta pentru că eu nu mai locuiesc in București și vin acasă doar in weekenduri când nu este deschis la ANAF? Mulțumesc.