avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere din concediu crestere copil pe acelasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere din concediu crestere copil pe acelasi post dar cu alte atributii

Buna ziua

Reintoarcerea din concediu crestere copil se face pe acelasi salariu, acelasi post dar atributiile sunt total diferite,adica, postul ocupat inainte era de economist, intre timp firma a fuzionat cu alta, preluarea este pe firma care a 'inghitit' firma unde eram angajata inainte de ccc.Preluarea se face pe acelasi post de economist dar atributiile nu au treaba cu postul de economist, au treaba mai degraba cu post de secretara in cadrul departamentului vanzari.Eu nu sunt de acord cu acest lucru.Ce pot face din punct de vedere legal?Multumesc anticipat.:((
Cel mai recent răspuns: icormos , utilizator 09:24, 24 Septembrie 2014
Acelasi post inseamna si aceleasi atributii avute inainte de intrarea in CCC.

Puteti actiona in instanta angajatorul , pentru nerespectarea art.10 alin.8 Legea nr.202/2002, sau puteti sesiza ITM-ul/Inspectia Muncii.

Art. 37 din Legea nr.202/2002:
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 100.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (1), (2), (3) si (4), art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11, art. 12-22 si art. 29.
(2) Constituie contraventie si se sanctioneaza potrivit dispozitiilor art. 10 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, discriminarea bazata pe doua sau mai multe criterii.
(3) Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute de prezenta lege se fac de catre:
a) Inspectia Muncii, inspectorii de munca din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca, in cazul contraventiilor constand in incalcarea dispozitiilor art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11-13, precum si art. 29;
....
La sesizarea ITM-ului se impune dovada invocata de catre dv-stra,,Preluarea se face pe acelasi post de economist dar atributiile nu au treaba cu postul de economist, au treaba mai degraba cu post de secretara in cadrul departamentului vanzari,,....dansii nu sunt obligati in procedura de reorganizare,sa va pastreze acelasi post,intrucat aceea activitate,vi s-a desfintat!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cu procedura de reorganizare - ei au facut un act oficial de informare conform art.12 alin1 din legea 67/2006 prin care se specifica:
'' toate drepturile si obligatiile de orice natura ale societatii absorbite X in relatia cu salariatii acesteia vor fi preluate integral de catre societatea Y care se va subroga in toate raporturile juridice si contactuale existente la data estimata a transferului intre soc X si salariatii sai,angajati cu contract individual de munca''

Atunci intreb, conform acestui act eu trebuie sa fiu preluata cu toate drepturile dar nu si atributii?
Eu semnez contractul pe post de economist dar sa nu semnez fisa postului?
Sa ma inham la un proces cu una dintre cele mai mari multinationale?Clar nu au de gand sa pastreze din vechea firma ...
Mai bine ma dadeau afara si imi dadeau compensatorii cum au facut inainte de fuziune cu multi dintre colegii mei :((.
art.173 alin.2 C.mun
....
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

Prin urmare, sunteti preluata atat cu drepturile , cat si cu obligatiile prevazute in c.i.m.

Nerespectarea de catre cedent sau cesionar a obligatiilor prevazute in Legea nr.67/2006 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzii se fac de catre inspectorii de munca.
Am inteles! Doar contraventie... clar nu are rost.Amenda mult prea mica.Drepturile mele nu mai exista.Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca - restructurare post munca Adevar1 Adevar1 Buna ziua, Firma la care lucrez a fost vanduta la o alta firma, toti angajatii urmand sa fie transferati. Conducerea noua a firmei mi-a comunicat ca voi fi ... (vezi toată discuția)
Buna seara, firma unde lucrez a fost cumpărată de un mare concern. ... adelinamicux adelinamicux Buna seara, Firma unde lucrez a fost cumpărată de un mare concern. Actele s-au semnat pe 30.09.2021. Noi, angajații, n-am fost informați că urmează ... (vezi toată discuția)
Protocol predare-primire fara tot personalul?!? iulia visan iulia visan buna ziua, va rog sa-mi oferiti si mie un raspuns concret la o problema. lucrez in cadrul unei directii pt. sport cu contract individual de munca, pe ... (vezi toată discuția)