avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de munca - restructurare post munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de munca - restructurare post munca

Buna ziua,

Firma la care lucrez a fost vanduta la o alta firma, toti angajatii urmand sa fie transferati. Conducerea noua a firmei mi-a comunicat ca voi fi transferata pe un post nou , diferit de cel pe care am lucrat pana acum. Postul pe care am lucrat nu s-a desfintat, deoarece colega mea de munca cu care imparteam aceelasi birou a ramas tot pe acest post. In schimb pe mine incearca sa ma transfere intr-un departament diferit, invocand ca nu exista munca suficienta pentru doua persoane pe acelasi post.

Nu am acceptat dar au facut presiuni asupra mea, lasand sa inteleg posibila concediere. Va rog sa-mi comunicati daca ceea ce fac ei este corect conform legii.
In plus, din zvonurile de la colegi, postul cel nou este intr-un departament unde sunt mari probleme si unde nu exista structura.
Ce pasi trebuie sa urmez ca sa imi protejez drepturile? Sunt obligata sa semnez un nou contract de munca cu noul angajator ? Care sunt drepturile mele
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
Adevar1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 4 Octombrie 2016
Potrivit art.5 alin.1 din Legea 67/2006, drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă şi din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

Prin urmare, modificarea locului de munca se poate face numai cu acordul dvs si dupa transferul respectiv.

Nu se semneaza un nou c.i.m. in cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora către un alt angajator, ca rezultat al unei cesiuni sau fuziuni, potrivit legii.

Nerespectarea de către cedent sau cesionar a obligaţiilor prevăzute în Legea 67/2006 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei.
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzii se fac de către inspectorii de muncă din cadrul ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din concediu crestere copil pe acelasi post dar cu alte atributii icormos icormos Buna ziua Reintoarcerea din concediu crestere copil se face pe acelasi salariu, acelasi post dar atributiile sunt total diferite,adica, postul ocupat ... (vezi toată discuția)
Procedura de transfer, conform codului muncii carmenzissu carmenzissu Ma confrunt cu urmatoarea speta: compania la care lucrez va prelua un departament al unei alte companii. Cum voi proceda dpdv legal la intocmirea contractelor ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata vasilicacojocaru vasilicacojocaru am lucrat timp de 5 ani de zile la firma x si pe data de 01 12 2011 firma a fost vinduta cu tot cu personal unei alte firma y cu acelasi domeniu de ... (vezi toată discuția)