nyusziful a scris:
Cheia nu a fost lasata in contact, masina nu a fost uitata deschisa, invinuitul efectiv a sustras cheile masinii si a furat apoi masina.
Aici e chintesenta in opinia mea.
Eu am avut un caz asemanator. Sotia a fost talharita in parc - i-a fost furata poseta in care avea cheile de la ambele masini ale familiei. Masinile nu au fost furate dar ca schimbi butucii costa in jur de 3500 lei asa ca am facut dosare CASCO in baza documentelor primite de la Politie cand am raportat furtul.
Am ajuns pana la directorul la daune pe Romania al acelei soc de Asigurari. O persoana lipsita de moralitate (ma refer la experienta mea personala cu dansul nu la intreaga lui personalitate). A incercat sa ne determine sa facem singuri reparatiile pana ni se da raspunsul. Ne-a zis asa:
Sa presupunem ca nu ati fi avut asigurare ce ati fi facut dvs in calitate de bun proprietar?
Am fi schimbat toti butucii ca sa nu riscam sa ni se fure masinile am zis.
Si de ce nu ati facut-o pana acum? m-a intrebat.
Pentru ca am citit contractul de asigurare si am remarcat ca orice reparatie neautorizata de soc de asig reprezinta excludere de la plata asigurarii. i-am raspuns
Iar directorul de la sucursala mi-a zis ca el stie sigur ca scrie in conditii ca : cheile pierdute sau furate nu se despagubesc (asta dupa ce vreo 4 persoane m-au tot apostrofat ca de ce nu mi-am citit contractul). I-am zis sa imi arate unde scrie si mi-a aratat conditiile valabile cu un an in urma. Am zis si eu ... bun asa. Acum aratati-mi si in cele de anul acesta. Acolo nu scria nimic ca il citisem de la A la Z (e drept dupa incident ... dar macar stiam despre ce vorbesc). Nu au gasit nimic si mi-au dat banii pana la urma.
Dar deranjul a fost destul de mare.
Nu mai zic ca in toata aceasta perioada scursa masinile nu au fost asigurate pentru ca nu mai aveam cheile --- noroc ca nu s-au complicat lucrurile.
Din punctul meu de vedere tot ce trebuie sa demonstrati este ca v-au fost sustrase cheile fara stiinta dumneavoastra si ca ati luati toate masurile sa nu va fie furate. Este diferenta intre o masina furata fara cheie si una furata cu cheie.
Va era ruda invinuitul? A luat cheile din casa dvs? Detaliati mai mult cum v-au fost luate cheile si poate vine cineva cu vreo idee pentru a va ajuta.