Buna seara. Vreau sa divortez de comun acord. Am un copil minor, insa nu vreau sa ma duc nici la primarie, nici la notar. Se poate depune o cerere de divort la judecatorie, in lipsa acordului de mediere? am auzit ca informarea nu mai este obligatorie, si nu agreez ideea de a mai cheltui bani pe mediator, daca ambii suntem de acord cu cererea. multumesc.
Puteți merge la judecătorie si desface căsătoria fara a mai merge la mediator daca așa ați hotărât.la starea civila sau la Primărie cum ziceți nu puteți divorța cac aveți un copil minor rezultat din căsătorie.nu puteți divorta decât la notar si la instanta. In cazul dvs.
Va intemeiati cererea pe art 373 (a) , veti scrie si cum v-ati inteles in privinta copilului, numelui dupa divort , pensie etc, taxa de timbru e de 200 de lei.
Nu pricep, dar la instanta doriti sa va prezentati? Diferenta e ca la notar sunteti singur in camera la divort (poate inca vreo 5 oameni pe sala, dar ii puteti cere notarului sa intrati undeva, in biroul lui) iar la judecatorie mai sunt 30 de oameni langa dv. Sau 50, cine stie.
La notar stati o ora poate, in instanta cateva ore, sa fie 2, sa fie 4, sa fie 7, depinde de complet si instanta.
Stiu ca la notar costa mai mult, dar daca nu aveti o cerere ca lumea, ajungeti sa va coste si in instanta.
stimata Doamna, multumesc mult pt sfat. Insa la notar mai satu o luna cel putin termen in care ma pot gandi asupra divortului, si nu este cazul. Sper ca pe instanta va merge mult mai repede, mai ales ca divortul este de comun acord. Si din cate m-am interesat, sedinta are loc in camera de consiliu sau ceva in genul, nu? O seara placuta va doresc.
Divort
elninio2010
vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)
Divort
daniella28
buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)