avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata dividende

o mare rugaminte,am urmatoarea problema:avem dividende de ridicat in suma de 5000 lei dupa plata imp.actionarii vor sa ridice 3000 iar diferenta sa-i restituie societatii pt.ca au luat imprumut.Nelamurirea mea este ca nu stiu cum sa faca aceasta restituire.Sa ridice pur si simplu dividende 3000 si eu sa fac articolul respectiv pt.diferenta sau trebuie sa-i ridice toti si sa depuna ulterior in contul societatii datoria?
Multumesc mut.
Cel mai recent răspuns: ion g , utilizator 11:17, 24 Septembrie 2014
Este posibil sa se constate ca impozitul pe dividende sa fie exigibil de la data ridicarii imprumutului. Statul poate sa reconsidere ca imprumul sa fie de fapt ridicare mascata de dividende. Daca se va intampla asa, se vor datora accesorii de la acea data. In jurisprudenta anaf exista cazuri similare tratate asa. Compensarea pe diferenta intareste aceasta ipoteza. Normal ar fi sa inregistrati actele asa cum vi se dau.
multumesc pt.raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma imprumuta asociatul felisana felisana Am pe contul 461 o suma destul de \"frumusica\" ce reprezinta sumele luate de asociat din contul firmei. Mi s-a spus ca pentru a avea acoperire pentru suma ... (vezi toată discuția)
Ridicari numerar din firma pt. nevoi personale ...... MICOLIS MICOLIS Buna seara, Sper din tot sufletul sa ma ajute si pe mine cineva cu o solutie la urmatoarea problema: Un SRL infiintat in septembrie 2006 (fondatori sot si ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa isi insuseasca asociatii bani din contul societatii gaif gaif Am dreptul sa scot din contul socitatii (srl) bani in calitate de administrator , si sa ii dau unui asociat, care pretinde ca este dreptul lui. fac ... (vezi toată discuția)