avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc decedat
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc decedat

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
- executorul judecatoresc a decedat;
- dosarele au fost redistribuite de catre camera;
- desi s-au avansat niste sume catre executorul initial, noul executor solicita catre creditor, plata onorariilor minimale impuse de lege;

Intrebarile sunt:

- daca pe acetse dosare s-a avansat un onorariu, creditorul trebuie sa il replateasca?
- daca executorul isi va lua onorariul maximal, asta inseamna ca debitorul va fi incarcat cu niste cheltuieli mai mari decat cele prevazute de lege?
- din sumele incasate in contul de consemnatiuni a executorului decedat, noul executor are vreun drept asupra lor? isi poate retine si el o parte din ele?
- daca s-a semnat un contract cu executorul initial si acele dosare au fost alocate conform acelei conventii, noul executor trebuie sa le respecte?

Daca m-ati putea ajuta si cu un temei legal, v-as fi recunoascatoare.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: alex1908 , utilizator 14:08, 24 Septembrie 2014
Executorul judecatoresc,legal,nu poate impune onorariu in afara dispozitiilor in vigoare
Executorul judecatoresc care preia dosarele de executare silita ,are obligatia sa respecte cererile creditorilor
corect, insa legile in vigoare cer un minim avans (urmand ca la lichidare sa ajunga la suma maxima dispusa de lege). Acest minim de avans a fost achitat executorului decedat. Se reachita?

legat de:

- din sumele incasate in contul de consemnatiuni a executorului decedat (care nu au apucat a fi distribuite catre creditor), noul executor are vreun drept asupra lor? isi poate retine si el o parte din ele?
- daca s-a semnat un contract cu executorul initial si acele dosare au fost alocate conform acelei conventii, noul executor trebuie sa le respecte?

imi puteti da un raspuns?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
alex1908, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva executorului judecatoresc getuta getuta plangerea impotriva refuzului executorului judecatoresc echivaleaza conf. art. 53 din legea 188 ....depusa la biroul executorului jud. , echivaleaza cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita ramasa fara obiect lolo0112 lolo0112 am inceput o executare silita pentru plata unor salarii in baza unei sentinte, insa in ziua in care a fost trimisa somatia, s-a facut si plata respectivelor ... (vezi toată discuția)
Abuz comision executor judecatoresc ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Am fost debitor intr-o executare silita, creanta executata fiind de 15.000lei. Din cate stiu, comisionul executorului judecatoresc (pe care tot eu ... (vezi toată discuția)