Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
- executorul judecatoresc a decedat;
- dosarele au fost redistribuite de catre camera;
- desi s-au avansat niste sume catre executorul initial, noul executor solicita catre creditor, plata onorariilor minimale impuse de lege;
Intrebarile sunt:
- daca pe acetse dosare s-a avansat un onorariu, creditorul trebuie sa il replateasca?
- daca executorul isi va lua onorariul maximal, asta inseamna ca debitorul va fi incarcat cu niste cheltuieli mai mari decat cele prevazute de lege?
- din sumele incasate in contul de consemnatiuni a executorului decedat, noul executor are vreun drept asupra lor? isi poate retine si el o parte din ele?
- daca s-a semnat un contract cu executorul initial si acele dosare au fost alocate conform acelei conventii, noul executor trebuie sa le respecte?
Daca m-ati putea ajuta si cu un temei legal, v-as fi recunoascatoare.
Executorul judecatoresc,legal,nu poate impune onorariu in afara dispozitiilor in vigoare
Executorul judecatoresc care preia dosarele de executare silita ,are obligatia sa respecte cererile creditorilor
corect, insa legile in vigoare cer un minim avans (urmand ca la lichidare sa ajunga la suma maxima dispusa de lege). Acest minim de avans a fost achitat executorului decedat. Se reachita?
legat de:
- din sumele incasate in contul de consemnatiuni a executorului decedat (care nu au apucat a fi distribuite catre creditor), noul executor are vreun drept asupra lor? isi poate retine si el o parte din ele?
- daca s-a semnat un contract cu executorul initial si acele dosare au fost alocate conform acelei conventii, noul executor trebuie sa le respecte?