avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJARE CETATEAN STRAIN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJARE CETATEAN STRAIN

buna ziua, ce trebuie sa faca firma romaneasca daca vrea sa angajeze un cetatean bulgar de ex
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 24 Septembrie 2014
Bună ziua,

Momentan, în vigoare este OUG nr. 56/2007 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României (aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 134/2008), cu modificările şi completările ulterioare.

Însă reţineţi că există reglementări noi, care au fost introduse prin OG nr. 25/2014, dar care se vor aplica din 28.11.2014.

Mai multe informaţii despre noile reglementări: [ link extern ] / .
Angajarea se face face in aceleasi conditii ca si pentru un cetatean roman.
si trebuie anuntat si la oficiul de emigrari atat la angajare cat si la plecare?
Dupa angajare, trebuie mers si la I.G.I. pentru a se lua CNP-ul acelui cetatean , intrucat nu poate fi completata D112 pentru acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma sediu romania, angajati italieni 10188 10188 Buna ziua, Am o firma cu sediul in Romania si am gasit de lucru in Italia. Problema este ca doresc sa angajez ca salariati, cetateni italieni. Cum ar trebui ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean italian in baza certificatului de inregistrare Loredana_84 Loredana_84 Pot angaja un cetatean italian in baza certificatului de inregistrare eliberat de ORI Timis, in care e specificat CNP-ul persoanei in cauza? Oricum CNP-ul il ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue si detasare in alta tara ue miruna82 miruna82 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de ... (vezi toată discuția)