Intentionam sa deschidem un mic magazin in garajul propriu. In principal o sa vindem produse pentru intretinerea plantelor dar si mancare si accesorii pentru animale de companie. In prezent detinem, (impreuna cu sotia), un srl cu activitatea suspendata temporar (pana in 2015),. Avand in vedere ca vom avea nevoie de un angajat autorizat de autoritatea fitosanitara, si ca intentionam ca anumite produse sa le aducem din CE, cum ar fi mai avantajos sa lucram, pe srl sau cu un ii. Putem infiinta un ii cu diploma de vanzator a sotiei. Care ar fi avantajul ii-ului. Se pot importa produse din comunitate cu ii? Daca declaram srl-ul neplatitor tva, mai putem importa din UE? Putem declara srl-ul microintreprindere? Am citit alte topicuri pe aceasta tema, dar as vrea un sfat competent pentru speta noastra.
Multumesc!
Puteti "importa" din UE, platind TVA in tara respectiva.
Intrep individuala nu tine registrul de casa, adica administratorul poate sa ia bani oricind din firma. Adica buzunarul administratorului e acelasi cu al firmei. Asta si cind va cauta fiscul, fara hotarire judecatoreasca. Mai exact orice amenda luata pe firma o platesti cu apartamentul pe care ai rate la banca. Deasemenea platiti impozit de 16% doar o data, neplatind si dividente, care sunt purtatoare inca o data de 16%.
Sunt recomandate pt cifre mici de afaceri, hirtogaraie mai putina, contabilitate in regie proprie.
Multumesc pentru promptitudine, Sa inteleg ca innafara de faptul ca, in caz de belele poti ramane si fara ce ai pe langa ii, alte dezavantaje nu prea ar fi in comparatie cu srl-ul. Ce inseamna mai exact "16% o singura data"/ Va referit la celalalt 16% pe dividente, in cazul srl-ului? Daca am mai mult de 10 facturi lunar (ne asteptam sa avem undeva in jur de 50+), cand se trage linia tot ii-ul ramane optiunea cea mai buna?
Avantaj pt. imm-uri?
xdx493
As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM ... (vezi toată discuția)