avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie

Ce masuri pot lua impotriva asociatiei de locatari? De 9 luni, de cand m-am mutat am mereu de platit in plus la apa (pierderi), gaz,etc, dar in special la apa, chiar daca am apometri si ii declar mereu. Am vorbit cu vorba buna mereu dar vad ca nici o data nu ma ia in serios, luna aceasta mi-a pus 10 metri cubi in plus pe langa cei 7 declarati, in blocul meu stau mai multe persoana care sunt declarate ca nu locuiesc (dar locuiesc) si consuma si apa, gaz, curent,etc. si nu se ia nici o masura iar eu trebuie sa :frantic:platesc mereu la cheltuieli mai mult decat mi se cuvine si cat declar. Am declarat la asociatie si pe propia raspundere o persoana unde stiu ca locuieste si este declarata ca nu sta, nu mi se pare normal ca eu sa-i platesc cheltuielile dar degeaba tot nu a trecut-o la cheltuieli, iar mie luna de luna am de platit tot mai mult. Ce e de facut? Sa fac plangere la protectia consumatorului, la primarie? Va rog sa ma ajutati ca nu stiu cum sa mai procedez sa platesc doar ce mi se cuvine. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
lialiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:10, 24 Septembrie 2014
In aceste conditii ar trebui sa apelati la institutia special infiintata de asociatiile de proprietari si care isi are sediul la Primaria localitatii din care faceti parte.
uite am gasit mai multe postari privind reclamarea unui presedinte de asociatie la acest link
www.avocatnet.ro/content/for...
Toate apartamentele sunt contorizate ?
Daca toate sunt contorizate,stau mai multe persoana care sunt declarate ca nu locuiesc (dar locuiesc) si consuma si apa, gaz, ,consumurile sunt individual contorizate
Sa fac plangere la protectia consumatorului,

ANPC nu se implica in solutionarea de astfel de spete,care au rezolvare prin dispozitiile care guverneaza activitatea si functionarea a sociatiilor de proprietari
Referitor la suplimentul de consum apa,in majoritatea asociatiilor de proprietari exista aceste diferente ,care se datoreaza mai multor factori ,necomunicare index consum individual ,
diferenta de clasa de precizie apometre individuale,etc
Puteti contesra valoarea impusa in lista de intretinere,in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d,in termen de 10 zile de la afisatrea listei de intretinere
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se depisteaza furtul de apa mircea dima mircea dima LOCUIESC INTR-UN BLOC UNDE NU EXISTA PIERDERI DE APA IN LISTELE DE INTRETINRE APAR PIERDERI DE APA DE 2 ORI CONSUMUL CONSUMUL PROPRIU ESTE DE 25-28 MC ... (vezi toată discuția)
Adresez rugamintea sa-mi spuneti, in conformitate cu prevederile ... garleanu garleanu Adresez rugamintea sa-mi spuneti, in conformitate cu prevederile legii asociatiilor de proprietari,daca un proprietar de apartament la bloc poate sa solicite ... (vezi toată discuția)
Index apometre ciancu ciancu As avea mare nevoie de un sfat. La asociatia de locatari de care apartin, in ultimele doua luni, la toti locatarii sunt adaugati multi metri cubi de apa ... (vezi toată discuția)