avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri imobiliare - cadou -
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri imobiliare - cadou -

Buna ziua
Intr-un apartament locuiesc 2 persoane (un cuplu necasatoriti) in accelasi timp sunt si proprietari in egala masura.
Dl vrea sa renunta cu titlu gratuit la partea lui pentru D-na.
Va rog sa-mi transmiteti care este calea cea mai convenabila( contarct de v-c, cadou, donatie.....) pentru parti privind plata taxelor catre stat.
Mentionezi ca Dl nu are nici copii nici frati.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: andryzs , utilizator 21:44, 24 Septembrie 2014
Donatie pe cota parte. Sau act de partaj cu titlu gratuit.
Nu conteaza forma juridica , important este ca plata catre stat sa fie cea mai convenabila pentru parti.
pe care propuneti?
Actul de partaj cu titlu gratuit este tot donație. Partajul conform Codului Civil se face prin atribuire de bunuri sau contra unei sulte.
In acest caz propuneti va rog o forma, o procedura juridica care are u cost cel mai avantajos pentru parti (in afara de costul notariale).
Multumesc
La donație plătiți impozit caci nu sunteți ruda pana la grad 3 cu donatara. Partajul este scutit de impozit insa el trebuie făcut cu plata unei sulte, sulta ce este convenita de parti.

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare cumparare adrianc007 adrianc007 Buna ziua, As dori sa cumpar 1/2 din partea fratelui meu dintr-un apartament, mostenit de la parinti. Succesiunea este facuta dupa tata si dupa mama. Cum este ... (vezi toată discuția)
Cedare cota 1/2 din bun comun si taxe James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot ceda sotiei mele cota din 1/2 dintr-un apartament cumparat de noi in timpul casatoriei acum 4 ani. M-ar interesa ... (vezi toată discuția)