avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri imobiliare - cadou -
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri imobiliare - cadou -

Buna ziua
Intr-un apartament locuiesc 2 persoane (un cuplu necasatoriti) in accelasi timp sunt si proprietari in egala masura.
Dl vrea sa renunta cu titlu gratuit la partea lui pentru D-na.
Va rog sa-mi transmiteti care este calea cea mai convenabila( contarct de v-c, cadou, donatie.....) pentru parti privind plata taxelor catre stat.
Mentionezi ca Dl nu are nici copii nici frati.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: andryzs , utilizator 21:44, 24 Septembrie 2014
Sulta platita are impozit?
Nu trebuie sa plateasca sulta , deoarece nu e cazul.(cadou)
Nu la sulta nu se percepe impozit. Repet partajul care este scutit de impozit se realizează fie prin atribuire de bunuri fie prin plata unei sulte catre cel care instraineaza cota parte , sulta convenita de parti care poate fi in numerar data.
Cine are urechi de auzit sa audă!
Inteleg ca printr-un partaj dobandeste tot apartamentul , iar costul acestui procedeu inafara de sulta fiind numai onorariu notar.
Inteleg bine?
:yes:

Exact.
Multumesc mult.
O seara placuta va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare cumparare adrianc007 adrianc007 Buna ziua, As dori sa cumpar 1/2 din partea fratelui meu dintr-un apartament, mostenit de la parinti. Succesiunea este facuta dupa tata si dupa mama. Cum este ... (vezi toată discuția)
Cedare cota 1/2 din bun comun si taxe James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot ceda sotiei mele cota din 1/2 dintr-un apartament cumparat de noi in timpul casatoriei acum 4 ani. M-ar interesa ... (vezi toată discuția)