avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum vand teren extravilan cu coproprietar pe titlul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum vand teren extravilan cu coproprietar pe titlul de propr. decedat?

Sunt copropietar cu unchiul si fratele decedat al acestuia, trecut in titlul de proprietate
Nu gasim mostenitorii decedatului: sotia, fiica de care nu mai stim nici de peste 20 de ani. Intrebare: cum pot vinde terenul aflat in comun? Unchiul trebuie sa deschida succesiunea sau eu, sau nu este cazul? Notarul a refuzat incheierea actului de vinzare pe motivul lipsei mostenitorilor (de negasit). Ce e de facut? Ce care este cea mai usoara, rapida, necostisitoare? Pasii de urmat, pe inteles, va rog? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:17, 14 Octombrie 2014
Faceti demersuri la evidenta persoanelor pentru a gasi macar pe una din ele (presupun ca ar trebui sa stie de soarta celeilalte).

[ link extern ]

Terenul nu va apartine in integralitate (daca am inteles bine, sunt 3 persoane pe titlu). Fie il vindeti cu semnaturile tututor coproprietarilor (ale celor vii si ale mostenitorilor celui mort) fie il impartiti si fiecare e liber sa vanda ce va avea dupa partaj).

Dar nici macar un partaj prin instanta nu puteti face daca nu veti invedera motivat ca, desi ati facut tot ce v-a stat in putinta, nu ati reusit sa aflati domiciliul sau alt loc unde ar putea fi citate paratele.
Va multumesc, d-na avocat. Nu stiu cum putem gasi vreun mostenitor, decedatul fiind constantean, iar fiica probabil casatorita si cine stie pe unde, sub ce nume? Nici cu sotia nu am tinut legatura. Greu de tot!
Dar daca au trecut multi ani de la deces, cum procedam pt deschiderea succesiunii si cine: unchiul (era fratele sau si ar fi direct...raspunzator) sau tatal? Multumesc.
Va multumesc pt linkul de mai sus, d-na av. Romascanu, dar decedatul si posibilul mostenitor locuiau in urma cu 20-25 ani in Constanta, nu in Bucuresti. Ce e de facut atunci, cu ce se incepe? Multumesc.
Cred ca puteti incepe din ...bd. Tomis nr. 51. Parca pe-acolo era sediul dpjep Constanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nicole852107 nicole852107 buna ziua,vreau sa dezbatem mostenirea dupa tata,in acelasi timp sa iesim si din indviziune cu casa.3/8 sunt ale uni unchi care a decedat in luna martie anul ... (vezi toată discuția)
Succesiune, cota proprietate Filpeanu Ioan Filpeanu Ioan În anul 1965, 2 fraţi, NF şi NA, au cumpărăt, impreună, 250 mp. teren în BUCURESTI, l-au împartit şi au construit fiecare căte o căsuţă avand un ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)