avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sechestru asigurator
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sechestru asigurator

Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta cu o societate comerciala.Deoarece nu si-au respectat termenul de a face actul in forma autentica, m-am hotarat sa merg in instanta pentru rezolutiunea contractului, cerand dublul avansului asa cum prevede clauzele contractuale.Ma intereseaza daca pot cere in situatia mea instituirea sechestrului asigurator? Am auzit si de poprire asiguratoare.Pot apela la una din aceste solutii?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
ContSters79057, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 23:31, 22 Mai 2009
Cititi disp. art.591 din Cod. proc.civ. referitoare la sechestrul asigurator.Daca sunt indeplinite conditiile prevazute in acest articol, puteti sa instituiti sechestru asigurator.
Depinde si ce clauze sunt cuprinse in antecontractul de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontractul de vanzare-cumparare si sechestrul asigurator DanyD DanyD Este posibil in cazul in care am incheiat un antecontract de v-c (si am platit aproape toata suma!) sa cer instantei instituirea unui sechestru asigurator, ... (vezi toată discuția)
Notare sechestru asigurator asupra imobil cu antecontract de vanzare deja notat vivisun vivisun Buna, Poate creditorul (banca) sa-si noteze in CF sechestru asigurator asupra unui imobil care nu a fost niciodata ipotecat si care are un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans locuinta ContSters79057 ContSters79057 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta intr-un imobil nou platind un avans de 75% din valoarea acestuia.Acest antecontract a ... (vezi toată discuția)