avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli restante vechi proprietar - (imobil ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli restante vechi proprietar - (imobil achizitionat prin licitatie publica)

Buna

Anul trecut am achizitionat un imobil prin licitatie publica.
In urma licitatiei am devenit proprietar (titlu de adjudecare, inscriere in CF). Toate datoriile inscrise in CF s-au anulat ... mai multe banci, impozite, amenzi.
Am constatat ulterior ca asociatia de locatari nu s-a inscris nici in CF si nici la licitatie, prin urmare nu au primit nici un ban, desi aveau prioritate inaintea bancilor.
Acum administratorul imi cere plata datoriilor fostului proprietar.
Din cate am inteles acesta putea sau avea obligatia ca dupa 3 luni in care proprietarul nu si-a platit cheltuielile sa se inscrie in CF si sa-l execute silit.
Dar nu a facut-o.

Dupa ce am consultat un avocat am aflat ca defapt nu am nici o obligatie "legala" sa platesc acest datorii.
Este 100% adevarat?
Poate administratorul sa faca ceva pt a ma obliga la plata acestora?
Ce pot sa fac eu sa scap de cererile lui si mai mult ... sa dispara datoriile apartamentului de pe fisele de cheltuieli afisate luna de luna?

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:36, 27 Septembrie 2014
Restanta de pe lista de intretinere nu este a dv., ci a fostului proprietar.
Asociatia trebuie s-o ceara in instanta fostului proprietar.
Ea nu poate fi scoasa din lista pana ce nu este achitata, lista de intretinere fiind un document contabil.
Ce se poate face insa este ca pentru apartamentul dv. sa se faca doua randuri, unul cu cotele dv. de intretinere si al doilea cu restanta fostului proprietar, randuri care sa ramana pe lista pana cand se ia o decizie in comitetul executiv: ori il actioneaza in instanta pe fostul proprietar, ori se sting aceste restante din fondurile asociatiei .... ori alt mod de a stinge acest debit restant.
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
elga50, moderator
In cpnditiile in care dv sunteti adjudecatar al bunului dedus executari,asociatia de proprietari nu a inteles sa respecte si sa aplce disp L nr 230/2007 art 50 si 51,dv nu va revine obligatia achitarii sumelor pentru care reprezentantii asociatiei de proprietari nu au inteles sa se instituie cu pretentii
Poate administratorul sa faca ceva pt a ma obliga la plata acestora?

Administratorul de imobil poate sa desfasoare demersuri pentru a incerca sa va determine sa achitati suma,dar...debitul nu va este opozabil deoarece apartine anterior adjudecarii bunului imobil
Solicitati presedintelui de asociatie sa dispuna solutionarea situatiei referitor la sumele cu titlu de restanta impuse dv in lista de intretinere
Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu solutionati,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Va multumesc pt promptitudinea raspunsurilor.
Imi fac doar griji sa nu inceapa de luna viitoare sa refuze sa-mi mai ia cheltuilelile.
Voi incerca desigur sa fac rost de contul IBAN pt a face virament ... voi incerca sa o fac prin mandat postal. In cel mai rau caz voi face o plangere la primarie + ma voi consulta cu un avocat. Asta desigur imediat dupa ce administratorul refuza sa ia cheltuielile.


Ce se poate intampla totusi daca toate aceste demersuri dureaza 3 luni si el se inscrie in CF?
Poate sa puna datoriile pe aceste 3 luni la comun cu cele dinainte de dobandirea apartamentului prin licitatie?!?!
Ce solutii voi avea in aceste situatii?
Ce se poate intampla totusi daca toate aceste demersuri dureaza 3 luni si el se inscrie in CF?

Asociatia de proprietari nu are temei legal sa va impuna dv debite ce apartin perioadei anterioare adjudecarii imobilului
Poate sa puna datoriile pe aceste 3 luni la comun cu cele dinainte de dobandirea apartamentului prin licitatie?!?!

Legal,nu poate
Practic...pentru acoperirea debitului,pentru exonerarea adevaratului responsabil de acumularea debitului,orice este posibil !
El poate sa faca orice in Registrul de carte funciara. In instanta se poate demonstra ce datorie este a dv. si ce datorie este a fostului proprietar. Sa speram ca nu se ajunge aici.

Administratorul nu are dreptul legal sa va refuze plata intretinerii - reclamatie la presedintele asociatiei si la primarie (Serviciul de relatii cu asociatiile de proprietari). Atentie, in caz ca va incaseaza banii sa va scrie pe chitanta cota lunii pe care o achitati, nu restante!
Totusi, daca refuza sa va primeasca banii, platiti prin banca sau mandat postal, asa cum ati spus si tineti legatura cu presedintele, cu comitetul, cu primaria pana cand va intelege esentialul: ca acea datorie nu trebuie sa vi se impute dv.

Alte discuții în legătură

Plata de doua ori pentru acelasi serviciu? miha16 miha16 Buna ziua, in decembrie anul trecut (2015) am hotarat, noi cei din asociatia de locatari a blocului sa schimbam administratorul datorita faptului ca scara a ... (vezi toată discuția)
Penalizari si restante la cotele de intretinere Anca07 Anca07 In cadrul asociatiei de proprietari exista restantieri ce refuza sa plateasca si penalizarile aferente lunilor restante. Cu toate ca si-au luat angajament ... (vezi toată discuția)
Abuz asociatie de propietari EmiM EmiM Buna ziua, Am o mare problema cu asociatia de locatari. In anul 2009 s-a descoperit ca administratorului blocului ii lipseau din gestiune 100 000 lei. Noul ... (vezi toată discuția)