Anul trecut am achizitionat un imobil prin licitatie publica.
In urma licitatiei am devenit proprietar (titlu de adjudecare, inscriere in CF). Toate datoriile inscrise in CF s-au anulat ... mai multe banci, impozite, amenzi.
Am constatat ulterior ca asociatia de locatari nu s-a inscris nici in CF si nici la licitatie, prin urmare nu au primit nici un ban, desi aveau prioritate inaintea bancilor.
Acum administratorul imi cere plata datoriilor fostului proprietar.
Din cate am inteles acesta putea sau avea obligatia ca dupa 3 luni in care proprietarul nu si-a platit cheltuielile sa se inscrie in CF si sa-l execute silit.
Dar nu a facut-o.
Dupa ce am consultat un avocat am aflat ca defapt nu am nici o obligatie "legala" sa platesc acest datorii.
Este 100% adevarat?
Poate administratorul sa faca ceva pt a ma obliga la plata acestora?
Ce pot sa fac eu sa scap de cererile lui si mai mult ... sa dispara datoriile apartamentului de pe fisele de cheltuieli afisate luna de luna?
Nu stiu ce fel de profesionist este administratorul dv si daca merita sau nu sa fie indepartat sau pastrat, dar felul in care ne infatisati lucrurile aici, ma face sa va fi dat acel raspuns si in plus sa va spun ca un administrator trebuie sa puna in aplicare dispozitiile comitetului si ale presedintelui, sa nu fie pus in situatia de a decide el in lucruri care nu-l privesc ca apoi sa raspunda pentru chestiuni in care altii ar fi trebuit sa se implice.
Asadar, daca aveti de gand sa va implicati in conducerea asociatiei, vedeti din aceasta perspectiva cum isi indeplineste sarcinile si apoi, daca sunteti nemultumiti, schimbati-l.