Buna Ziua. Am o mare nelamurire. Sunt mostenitoare testamentara a matusii mele decedata anul trecut. Am solutionat mostenirea,in termenul de 1 an de la data decesului, in baza testamentului, eliberandu-mi-se certificat de legatar universal, fiind nepoata de frate a decedatei . Mentionez ca am pe numele meu cota de 50 % dintr-un apartament (sunt divortata si eu nu mai locuiesc la adresa respective de 2 ani, dar fostul sot nu doreste partajarea) si implicit intreagul drept dintr-un alt imobil provenit din mostenirea testamentara. La financiar mi s-a spus ca ma impoziteaza ca si cum am dobandit o a doua proprietate, pentru ca nu am certificat de mostenitor ci de legatar cu testament. Va rog sa ma ajutati cu un articol de lege care lamureste acest aspect al mostenirii. Adica certificatul de legatar universal emis in baza testamentului, nu este tot o mostenire??? Cu respect, va multumesc
În fața fiscului aveți două proprietăți (indiferent cum ați intrat în posesia celui de al doilea apartament) .
Soluția: Solicitați fostului soț o sumă rezonabilă pentru partea de 50% din apartamentul în care locuiește.
Până atunci plătiți impozitul la timp. Produce penalități !
Succesiune
magda2007
Buna ziua,
Sunt legatar universal (pe bunurile mobile si imobile, tot ce a dobandit in viata si ce ii revine dupa deces,) in urma testamentului facut de ... (vezi toată discuția)
Testamentar decedat
xyz-xyz
O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)