avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum putem proceda ca sotul meu sa figureze ca tata in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum putem proceda ca sotul meu sa figureze ca tata in certificatul de nastere al minorului

Buna, am un baietel trecut pe numele meu, deoarece tatal lui biologic nu a vrut sa-l recunoasca.
Eu m-am casatorit cu altcineva, port numele sotului si acum am vrea sa-l trecem si pe el pe numele nostru.
Care sunt demersurile ca sotul meu sa se poata trece pe certificatul copilului ca tata, dar si sa ii schimbam numele?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:42, 25 Septembrie 2014
Ar fi bine sa il adopte sotul dvs.
Pentru mai multe amanunte informati-va la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul dvs.
Cititi si Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, republicata 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie fara acordul tatalui biologic dvbercu dvbercu Buna! Am un baiat de 12 ani, care sta in Romania la bunici. Eu sunt in strainatate. Sunt casatorita si am o fetita aici :justcuz: . Venim in vacante sa il ... (vezi toată discuția)
Copil cu linie la rubrica"tata"in certificatul de nastere ndhlp ndhlp Salut.un pic de ajutor va rog.Sunt casatorita eu si sotul meu avem deci acelasi nume.Eu am un copil nascut inainte sa ma casatoresc care are numele meu de ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)