avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM POT SCHIMBA NUMELE IN CARTEA MASINII DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM POT SCHIMBA NUMELE IN CARTEA MASINII DUPA DIVORT

am divortat si am revenit la numele de fata , imi pot schimba numele de familie in cartea masinii daca nu avem partaj ?
mentionez ca am cumparat masina in timpul divortului .
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
nicoEU, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:54, 26 Septembrie 2014
daca auto este pe numele dvs. se poate. mergeti la fisc, registrul auto(pentru carte) si politie.daca nu este pe numele dvs.(proprietari ambii soti)se poate numai cu partaj.
este pe numele meu , am cumparat-o in primavara iar noi nu mai locuim la acelas domiciliu de 2 ani si cerera de divort a fost formulata in 2012.
Ori este ora tarzie ori nu pricep!

Spuneti ca ati cumparat-o pe numele de fata dar in CIV este pe numele fostului sot!?

Daca in CIV este pe numele pe care l-ati avut pana la desfacerea casatoriei atunci trebuie sa faceti partaj ptr transfer de proprietate.
Daca ati achiztionat-o pana la desfacerea casatoriei se poate considera bun comun chiar daca ati inregistrat actele de divort inainte de achizitionarea masinii.

In plus cum ati cumparat-o pe numele dvs (banuiesc ca va referiti la numele de fata) daca nu era emisa hotararea de divort?
nu am cumparat-o pe numele de fata , fiind inca , casatoriti la data achizitionari , dar aveam deja actiune in instanta , acum este emisa hotararea de divort.
Deci , nu pot schimba numele pana la solutionarea partajului....asta sa inteleg
Poate daca ex-sotul da o declaratie notariala prin care sa declare ca masina a fost achizitionata din fondurile dvs. proprii iar el nu a contribuit cu nimic la achizitionarea masinii si ca nu va avea pretentii asupra dreptului de proprietate a masinii ar putea fi posibil sa se accepte aceasta metoda de schimbare a numelui in CIV si certificatul de inmatriculare.

Aceasta declaratie insotita si de hotararea de divort ar putea fi o portitza de rezolvare fara partaj.

Trebuie sa intrebati si la politie daca se poate accepta aceasta modalitate.

Alte discuții în legătură

Drept de partaj ContSters98351 ContSters98351 sunt casatorita din august 2007.In luna mai, deci cu trei luni inintea casatoriei, sotul a achizitionat un autoturism , acesta fiind inregistrat pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj ZOMONITA MIHAELA ZOMONITA MIHAELA Buna ziua . Sint divortata de fostul sot de 2 ani iar in timpul casatoriei noastre a infiintat o firma la care este singur ... (vezi toată discuția)
Divort Deea_22 Deea_22 Buna.M-am casatorit de 6 luni,dar am ajuns la concluzia ca nu merge!Am o masina luata in leasing inainte de casatorie cu 2 ani,insa ca sa scap de o datorie am ... (vezi toată discuția)