avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Lucrez la o firma de paza, si am 2 contracte de munca. Primul e pentru o norma intreaga, de 8 ore pe zi, si al 2-lea este de jumatate de norma, de 4 ore pe zi , chiar daca lucrez la schimb si fac 252 de ore pe luna. Mi`am cerut zilele de concediu si mi`a spus ca am dreptul la 20 de zile, chiar daca m`a pus sa fac cerere pentru amandoua contractele !
Intrebarea mea este: Cate zile de concediu am dreptul pe an, daca lucrez la maximul admis de lege si anume cu o norma si jumatate .
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 26 Septembrie 2014
Aveti dreptul la un CO de minim 20 de zile lucratoare pentru fiecare c.i.m.
Sa inteleg ca ar trebui sa am dreptul la 40 zile de concediu pe an ?
Cumulat , intr-adevar, aveti dreptul la minim 40 de zile lucratoare de CO anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la zile de co la ctr> partiale alice53 alice53 Am un ctr. m-ca partial de 4 ore si mi-am cerut dreptul la zilele de CO si mi s-a spus ca se injumatateste proportional cu ctr. meu de m-ca de 4 ore adica la ... (vezi toată discuția)
Calcul zile de concediu de odihna cris2279 cris2279 Buna ziua, Am un salariat care timp de 3 luni a avut contract cu timp partial: Ianuarie,Februarie,Iulie, August=8 ore/zi, 40 ore/saptamana Martie=20 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ana500 ana500 Buna ziua. Eu lucrez de 3 ani si jumatate intr-o institutie de invatamant, ca personal didactic auxiliar. Norma mea este de 1/2 (o jumatate de norma). Va rog ... (vezi toată discuția)