avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere Disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere Disciplinara

Buna !

Un prieten de al meu sa angajat la o firma pentru 3 luni si in ultima saptamana bunicul lui a trebuit sa se interneze in spital pentru o problema la picior mai crava.El trebuia sa stea la casa la el sa ajute si sa aiba grija de sorasa mai de 5 ani findca parinti fiind la lucru unu in strainate si unu nu putea lipsi nicidecum timp de 4 zile si peste 7 zile lucratoare i se incheia contractu cu acea firma.A vorbit sa i se dea 4 zile libere si el a zis ca nu poate avand in vederea situatia mentionade mai in sus.Nu i sa dat zi libera si nu au aceptat niciun fel de "invoire" acesta fiind dispus sa nu vina timp de 4 zile si amenintat cu abatere disciplinara.Incercand sal ajut mia zis sa pun 3 intrebari

1 : ce consecinte sunt avand in vedere ca au zis ca a fost avertizat cu "pata neagra" pe cartea de munca ?
2 : se poate cumva evita aceasta problema ?
si ultima 3 : "pata neagra" poate fi stearsa dupa reangajare sau in alt mod ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 26 Septembrie 2014
User12212 a scris:

......

1 : ce consecinte sunt avand in vedere ca au zis ca a fost avertizat cu "pata neagra" pe cartea de munca ?
2 : se poate cumva evita aceasta problema ?
si ultima 3 : "pata neagra" poate fi stearsa dupa reangajare sau in alt mod ?


1. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

2. Ramane la latitudinea angajatorul daca demareaza sau nu cercetarea disciplinara.

3. Desfacerea disciplinara a c.i.m. nu poate fi "stearsa" decat daca sanctiunea este anulata de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie freedom1234 freedom1234 Ma poate ajuta cineva cu un sfat?lucrez ca sofer la o firma de 5luni...la angajare mi sa facut contrac de munca,pe 3luni,apoi deja imi expirase contractu..si ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca lilianaG lilianaG ce articol din codul muncii este cel mai potrivit pentru a desface contractul unei persoane de fff rea credinta care m-a furat si mi-a creat f multe probleme ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cartis_a cartis_a Buna ziua, Ma regasesc in urmatoarea situatie: sunt angatata din data de 17 oct 2011 la firma x, avand contract de munca, cu 6 ore pe zi- 5 zile pe saptamana, ... (vezi toată discuția)