avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre amnistia fiscala la mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre amnistia fiscala la mame

Am beneficiat de indemnizatia de crestere al copilului iar in acelasi timp am realizat venituri suplimentare din activitatea de agent de asigurare, venituri in cuantum de 1523 lei in primul an si 1320 in al doilea an, respectiv anul 2012 si 2013.Pe data de 1 august am primit de la ANAF somatie de plata si titlu executoriu pe indemnizatia de crestere al copilului pe anul 2012 si 2013, de restituire a banilor in suma de 8500 lei. Va rog respectos sa-mi spuneti daca pot beneficia de acea amnistie fiscala. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 11 Martie 2015
Mariusica1981 a scris:

.... dar daca si mamicile fara studii se intereseaza de reglementarile privind OUG 111/2010 atunci de ce sunt 12.000 si ceva de mame in situatia in care sunt si eu de altfel? ....


Fraudarea legii este foarte usor de facut si apoi sa dam vina pe institutiile statului ca nu ne anunta de modificarilelegislative.

Stim ca avem numai drepturi , dar obligatiile unde sunt ?

OUG 111/2010 de la aparitie si pana in prezent a tot fost dezbatuta public .

deoarece ma aflu intr-o situatie similara ma intereseaza daca acum cu publicarea normelor s-a schimbat ceva,adica daca se aplica amnistia in acest caz
Prevederile Legii nr.126/2014 si ale Ordinul MMFPSPV nr. 2396/18.12.2014 se aplica.
Multumesc.Teoretic se aplica dar practic cei de la agentia judeteana spun ca noi care am avut venituri in timpul CIC nu intram aici si deci nu ni se aplica.Este oare corect ce spun ei?
Da, este corect , intrucat sunt acoperiti de prevederile legale in materie, si anume:

art.19 OUG 111/2010
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.
...

art.III din Legea nr.126/2014
(1) Debitele cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializată în folosirea cu intenţie de către acesta a unor documente despre care cunoştea că au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către acesta a unor date neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii nu fac obiectul scutirii la plată, conform prevederilor art. II.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistie fiscala mariantonietta mariantonietta Buna Ziua, Referitor la amnistia fiscala ,vreau sa va intreb daca sunt scutita la returnarea indemnizatiei de crestere copil. In luna acesta am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil cristinam1234 cristinam1234 Buna ziua, In iulie am primit o decizie de la AJPIS, prin care mi se spune ca treb sa restitui indemnizatia crestere copil incasata, pentru ca am incasat ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala constantinao constantinao Buna ziua, Imi puteti spune, va rog frumos, daca Legea privind amnistia fiscala se aplica si acelor persoane care au incasat o indemnizatie privind ... (vezi toată discuția)