avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimare

Este vorba de un dosar pe civil, recurs la tribunal, suspendat pana la solutionarea pe penal a unei cereri ce are legatura cu dosarul pe civil.
Completul de judecata a admis suspendarea pana la solutionarea dosasului penal cu nr... dar in dispozitiv a trecut gresti suspendat cf. art. 242(1) si ne-am trezit ca pana la solutionarea penalului suntem solicitati sa se judece perimarea.
In cazul in care se decide perimarea dosarului, hotararea privind acel dosar ramane cea de la judecatorie? Mai avem vreo cale de atac mai ales ca acum avem si probe noi ce ne-ar ajuta in dosarul pe civil a carui perimare se judeca.
Undeva am citit si nu stiu de am inteles bine, ca un dosar perimat poate fi reluat in instanta caci se considera inca nejudecat... sau e vorba de prima instanta, cea de la judecatorie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:17, 26 Septembrie 2014
Atunci cand s-a perimat recursul, sentinta nu mai poate fi atacata cu un nou recurs. Avand in vedere ca recursul se considera a nu fi declarat, rezulta ca impotriva sentintei nu mai poate fi declarat alt recurs. Pe cale de consecinta, la data constatarii (data pronuntarii hotararii) perimarii recursului sentinta devine definitiva. Aveți la dispoziție, daca sunteți in termen si daca va incadrati in Dispozițiile legale, căile extraordinare de atac.
Vorbiti cu avocatul sa studieze cu atentie hotararea.
Din ce ziceti in mod normal nu ar trebui perimat dar depinde si cum se vor face apararile concrete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare wap54 wap54 Am un dosar in recurs la un tribunal. Subiectul este anulare act, la judecatorie mi s-a dat o hotarare nefavorabila mie, pentent in anularea asa zisului act si ... (vezi toată discuția)
Admite exceptia perimarii si constata perimata judecata actiunii oanata oanata Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru datorii la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)