avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa

buna ziua,

as dori sa stiu ce implica insolventa unei SRL, care sunt etapele si implicit costurile.
Cel mai recent răspuns: Av. IoanaB , Avocat 15:04, 26 Septembrie 2014
Depinde cine solicita aceasta procedura si la ce fel de costuri va referiti.
Daca doriti dvs ca si societate debitoare sa va declarati insolventa este necesara intocmirea unor documente contabile, precum si indeplinirea unor conditii de admisibilitate - datorii mai mari de 40000 lei. Totodata se achita taxa de timbru in cuantum de 200 lei. Cererea de insolventa se depune la tribunalul in circumscriptia caruia isi are sediul social societatea. Daca sunteti un creditor al unei societati care va datoreaza sume mai mari de 40000 lei puteti solicita deschiderea procedurii insolventei.
multumesc dna ioana! as dori sa va mai intreb, dupa ce se depun la tribunal aceste acte si se platesc taxele respective, mentionate de dvs. mai sus, ce se intampla mai departe? auzisem ceva de un lichidator judiciar. tr sa l desemnez eu sau tribunalul? si cine il plateste/ care ar fi costurile?
Prin cererea de deschidere a procedurii puteti desemna un lichidator care sa reprezinte societatea. Onorariul acestuia va fi platit din disponibilul societatii dc exista sau dintr-un fond special constituit. Dc mai aveti nevoie de informatii suplimentare, va stau la dispozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , am si eu o intrebare. am o firma care am deschis-o ... mariodurlej mariodurlej Buna seara , am si eu o intrebare. Am o firma care am deschis-o din 2008 si nu a fost folosita niciodata ,pana in 2014 am depus bilanturile dupa plecand ... (vezi toată discuția)
Faliment crisrian crisrian Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)