avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean strain

Un tanar prieten casatorit cu o japoneza cu care are un copil de un an jumate, locuieste in Japonia, dare sotia a plecat la parinti in alta localitate cu copilul , acestia nu il primesc pe roman in casa sa isi vada copilul, legislatia japoneza ii permite mamei sa ia copilul din domiciliul comun fara acordul tatalui. Acesta isi vede copilul pe strada, la restaurant, in parcuri, atat. Ce poate face? Legea romana poate interveni , el fiind cetatean roman, copilul avand si cetatenie romana si japoneza.
Cel mai recent răspuns: Lylah , utilizator 03:50, 27 Septembrie 2014
Cel mai indicat ar fi sa isi rezolve aceste probleme acolo.
El este cetatean roman , are drept de munca in Japonia, ca cetatean roman nu poate fi aparat dupa legile romane chiar daca sta si munceste si este casatorit in Japonia? Copilul are si cetatenie romana, cum sa rezolve acolo? Ea are parintii, rudele de partea ei , el nu are pe nimeni , un cetatean roman nu mai are drepturi in Japonia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie internationala ISHIKAWA ISHIKAWA Am o situație lungă și complicată.Doresc consultații și eventual demersuri cu un avocat bine pregatit pentru adopție internaționlă .Eu si copilul avem ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la cetatenia romana Ginettym Ginettym Locuiesc in Japonia de 13 ani cu viza permanenta si domiciliu stabil aici ... Am fost casatorita 8 ani dintre care din casatoria noastra am rezultat 2 copii ... (vezi toată discuția)
Divortul in japonia Eridia Eridia Sunt casatorita de 10 ani cu un cetățean japonez dintre care avem un copil de 9 ani . Relația noastră nu a mai mers de câțiva ani încoace , ... (vezi toată discuția)