avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata diferenta tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata diferenta tva

In 2010 am cumparat un apartament intr-un complex rezidential prin prima casa si un loc de parcare in acelasi complex, cu banii jos. Mentionez ca atunci tva era de 19%. Acum am fost contactata de catre dezvoltator ca trebuie sa achit diferenta de tva; este normal, din moment ce am platit cu banii jos atunci?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 17:00, 26 Septembrie 2014
Cand s-a efectuat transferul dreptului de proprietate? Cand ati efectuat plata?

In iulie 2014 s-a facut trecerea de la 19 la 24% si in principiu daca ati platit o parte inainte de iulie dar s-a finalizat tranzactia dupa 01 iulie 2014 trebuia facuta regularizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva -u pe constructiile noi flo1966 flo1966 Sunt unul din beneficiarii unei locuinte individuale(casa) dintr-un complex imobiliar din Bucuresti. Am incheiat la notariat cu dezvoltatorul un ,,Contract de ... (vezi toată discuția)
Diferenta tva (19% - 24%) apartament Airscape Airscape Buna ziua, Am achizitionat un apartament in curs de constructie (la data respectiva) la sfarsitul lui 2009. Cota TVA pentru apartament a fost de 5%, iar ... (vezi toată discuția)
Art. 134.1 (9) nu excepteaza regularizarea tva la valoarea reziduala platita in rate, la leasing? Doru Radu Doru Radu Considerati drept sau macar legal faptul ca societatea de leasing imi cere la final de contract, dupa ce am platit toate ratele din contract timp de 4 ani, sa ... (vezi toată discuția)