avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... administrarea probelor/martori in prima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

administrarea probelor/martori in prima instanta-Judec.Sibiu

sunt de doi ani intr-un proces de mostenire(impotriva sotiei tatalui meu decedat).anul trecut,in 19.05 judecatoria a dat o sentinta care din viciu de procedura nu a fost semnata de judecatoare!s-a omis!datorita faptului ca ambele parti au facut apoi cerere de recurs,iar faptul ca sentinta nu era semnata s-a observat ulterior,suntem acum din nou(sau inca)la judecatorie.partea adversa,parata,a solicitat ca proba chiar la inceputuri,in cererea reconventionala,ascultarea unor martori.contrar asteptarilor ei(ca acestia sa sustina ca ea a avut "venituri mult mai mari decat tatal meu",(deci ei i s-ar cuveni din mostenire-o casa care a fost bun propriu al tatalui meu-o parte mai mare) din marturia acestora a reiesit exact contariul.culmea este ca acum,datorita faptului ca sentinta nu a fost semnata etc..,parata pretinde din nou sa recurga la aceiasi martori(cere sa fie reascultati),plus inca unul.intrebarea mea este daca are acest drept legal sa se foloseasca pe parcursul aceleasi instante de aceeasi proba pt a doua oara?
de asemenea,solicita parata sa se faca o reevaluare a imobilului deoarece" in ultimii doi ani(de la moartea tatalui meu) valoarea de circulatiea acestuia a scazut(datorita crizei si faptului ca nu a mai investit nimic in casa-).mentionez ca expertiza a fost facuta in feb.2008 iar dupa aceea parata nu a solicitat contraexpertiza in termenul legal. as avea posibilitatea sa ma opun?exista vreo lege care prevede ca trebuie reevaluat imobilul pe parcursul procesului(daca acesta se intinde pe mai multi ani) deoarece se deterioreaza(cum e si normal)?!?!sau pt ca valoarea de circulatie se schimba?!
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2009
corina75, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:34, 23 Mai 2009
Dreptul ar avea intrucat reaudierea martorilor nu este oprita de lege in acest caz.
E posibil ca instanta sa aprecieze ca se impune reaudierea martorilor in mod nemijlocit in fata ei.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea probelor/martori in prima instanta-judec.sibiu corina75 corina75 sunt de doi ani intr-un proces de mostenire(impotriva sotiei tatalui meu decedat).anul trecut,in 19.05 judecatoria a dat o sentinta care din viciu de ... (vezi toată discuția)
Martor csaika csaika Dupa divort, mama fetitei de 4 ani, nu vrea ca tatal copilului sa ia copilul pentru o perioada mai lunga (48 ore), la domiciliul tatalui, din cauza ca este ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare ni_leta ni_leta Buna ziua Am mai postat acest subiect, acum situatia este oarecum finalizata, dar as mai avea o nelamurire. Am sa expun pe scurt: 1. din 2006 am hotarare ... (vezi toată discuția)