avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua !
Am urmatoarea situatie : la o societate care are 3 angajati pe posturi identice ( printre altii ). Problema este ca unul dintre ei, are performante din ce in ce mai slabe ... a devenit dezinteresat, fiind si cel mai vechi. Pe buna dreptate, directorul vrea sa aduca un altul, dar nu prea are cum sa l concedieze pe acesta ( caci n a facut nici evaluarea, asa cum ar fi trebuit ). Angajatul l a si avertizat - in sensul ca nu prea are cum sa l concedieze fara sa riste un atac in instanta. Aveti vreo solutie?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 27 Septembrie 2014
freeelis a scris:

Nu exista text de lege care sa prevada ca numai dupa o anumita perioada se poate infiinta postul.


Asa este, dar daca reinfiintati postul cat salariatul este in preaviz (20 zile lucratoare) atunci desfiintarea postului apare ca neserioasa, temporara s facuta numai sa scapati de un salariat anumei . La fel si daca reinfiintati postul pe durata cat concediatul poate contesta in instanta decizia de concediere (45 de zile de la comunicare).
Trebuie sa stiti ca desfiintarea postului trebuie sa fie determinata de motive obiective (nu subiective, care sa tina de persoana), trebuie sa fie serioasa, dispusa cu buna credinta, si definitiva. Mascarea unui motiv subiectiv (necorespunderea profesionala a persoanei) risca sa fie vizibila daca ajungeti in instanta.

Depinde si cum este facuta reinfiintarea postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea unui salariat de care societatea nu este multumita clopotzel clopotzel Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa faca o societate care vrea sa concedieze un salariat. Societatea respectiva are un salariat de care ... (vezi toată discuția)
Motive concediere simmona simmona Buna ziua! Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema destul de spinoasa. Dorim sa concediem 3 persoane, toti pensionari. Motivele ar fi: - sunt destul ... (vezi toată discuția)
Ref.concediere daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie intocmite pentru ca un salariat sa fie concediat pt. necorespundere profesionala. Exista in cadrul societatii un ... (vezi toată discuția)