avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Regulamentul instantelor de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Regulamentul instantelor de judecata

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Ce act normativ, lege, reglementeaza obligatia judecatorilor cu privire la hotararile anterioare ale unor instante de ultim grad de jurisdictie, in special jurisprudenta ICCJ
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:12, 28 Septembrie 2014
Obligatorii pentru instante sunt deciziile pronuntate de ICCJ in recursurile in interesul legii, de la data publicarii in M. Of. In rest, jurisprudenta altor instante nu obliga cu nimic.
Alături de deciziile arătate de Diana Persa mai sus, mai sunt obligatorii pentru instanțe și deciziile prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Nu găsiți prevederile referitoare la obligativitatea acestor hotărâri în Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, ci în Codul de procedură civilă, la art. 517 și art. 521.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare decizia nr. 61/2022 ... dana manea dana manea Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare Decizia nr. 61/2022 pe motiv ca nu se aplica ointrucat sunt in subordinea autoritatilor locale si nu a ministerului ... (vezi toată discuția)
Recurs in interesul legii mcraciun mcraciun ICCJ in recursuri in interesul legii deslușeste ințelegerea corectă a textelor de lege.Deciziile sunt izvor de legalitate ? (vezi toată discuția)
Anulare pv contraventie - amenda radar Ad1 Ad1 Buna ziua, Am facut o contestatie pentru anularea unui PV de contraventie pentru depasirea vitezei in localitate si am castigat in fond la Judecatorie dar am ... (vezi toată discuția)