avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu neplatit

Sunt in preaviz din 1 mai - 1 iunie, dar nu am primit lichidarea pt luna aprilie, desi am lucrat toata luna. Cand ar trebui sa primesc acesti bani, nu ar fi normal sa mi-i dea acum sau odata cu celelalte drepturi pe care le am.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:10, 25 Mai 2009
In CIM trebuie sa aveti prevazuta data platii drepturilor salariale. Chiar daca sunteti in preaviz, acel termen trebuie respectat.
In CIM scrie 15 ale lunii,dar noi luam pe 1 si 15 ale lunii.
In mod normal trebuie sa primiti banii pentru perioad lucrat la aceste date convenite prin contract, indiferent daca sunteti sau nu in preaviz.
Binenteles ca si preavizul se plateste fiind tot o perioada lucrata.
Daca nu va veti primi banii cuveniti veti putea sa-i recuperati prin actiune in instanta; fiind litigiu de munca nu paltiti taxe judiciare si aveti termen de judecata scurte de 15 zile.
Nu este un termen in care ar trebui sa primesc salariu, daca trebuia sa-l iau de pe 15...? Si celelalte drepturi in cat timp trebuie sa le primesc? Acestea trebuie sa fie precizate in decizia de incetare a CIM? Eu am trimis deja la firma o adresa scrisa prin care solicit aceste drepturi, am primit confirmarea de primire de la posta 20.05, dar de la firma nu am primit nici un raspuns.
Trebuie sa va achite drepturile salariale la data stabilita prin contractul individual de munca, chiar daca sunteti in preaviz...CIM produce aceleasi efecte. Si inclusiv preavizul trebuie sa fie platit.
In caz de neplata , adresati-va instantei de judecata. Instanta competenta este Tribunalul din resedinta de judet, iar actiunea este scutita de taxa de timbru si de timbru judiciar. Cat despre termenele de judecata....teoretic acestea sunt scurte, in practica ...eu am primit un termen de 5 saptamani, asa ca nu mai comentez...#-o

Alte discuții în legătură

Concediere individuala preaviz Qimer Qimer Am fost înștiințat in scris pe data de 12.02.2009 (data postei - deoarece activez într-un birou local) despre decizia de a mi se desface contractul ... (vezi toată discuția)
Salariu compansatoriu aliariana aliariana cererea pentru salariu compensatoriu poate fi depusa si in ultima zi de preaviz? (vezi toată discuția)
Pe langa perioada de preaviz se mai plateste si un salariu compensatoriu in cazul concedierii cu art.65??? violleta violleta Buna ziua Am si eu cateva nelamuriri in privinta concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului. Sa detaliez putin aceasta poveste, mi s-a ... (vezi toată discuția)