avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu neplatit

Sunt in preaviz din 1 mai - 1 iunie, dar nu am primit lichidarea pt luna aprilie, desi am lucrat toata luna. Cand ar trebui sa primesc acesti bani, nu ar fi normal sa mi-i dea acum sau odata cu celelalte drepturi pe care le am.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:10, 25 Mai 2009
Multumesc pentru lamurire.
Salariu Neplatit,
Buna Ziua,
Cum pot proceda in cazul in care S.C. la care am lucrat mi-a retinut 2 lichidari + 1 avans.Mentionez ca timp de o luna jumatate nu am primit nici un salariu de la aceasta S.C..Le pot trimite o cerere scrisa in care sa specific, in ce baza mi-au oprit aceste salarii?Inca ceva: mai am de primit de la aceea S.C. o retinere(garantie-acesta garantie a fost oprita in timp de 24 luni x 50 eur, adica au sa imi restituie 1200eur) lunara.Ce pot face???
Va multumesc !
Pentru neplata drepturilor cuvenite puteti sesiza Inspectia Muncii si / sau puteti chema angajatorul in instanta.
Pentru garantie trebuie sa va inmaneze un document din care reieasa banca unde aceasta garantie aa fost depusa, suma pana in prezent + dobanda aferenta.
de acord cu cele mai sus mentionate , dar garantia se retine in baza numirii ca si gestionar , a unui contract de garantie si a unei declaratii a salariatului care cuprinde acordul in acest sens . Ati semnat un astfel de document ?
Nici o retinere nu se poate face decat in baza acordului expres al salariatului sau in baza unei hotarari definitive si irevocabile a instantei de judecata.
In cazul dumneavoastra solicitati angajatorului acele sume retinute . In caz de refuz, adresati-va instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala preaviz Qimer Qimer Am fost înștiințat in scris pe data de 12.02.2009 (data postei - deoarece activez într-un birou local) despre decizia de a mi se desface contractul ... (vezi toată discuția)
Salariu compansatoriu aliariana aliariana cererea pentru salariu compensatoriu poate fi depusa si in ultima zi de preaviz? (vezi toată discuția)
Pe langa perioada de preaviz se mai plateste si un salariu compensatoriu in cazul concedierii cu art.65??? violleta violleta Buna ziua Am si eu cateva nelamuriri in privinta concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului. Sa detaliez putin aceasta poveste, mi s-a ... (vezi toată discuția)