Sunt in preaviz din 1 mai - 1 iunie, dar nu am primit lichidarea pt luna aprilie, desi am lucrat toata luna. Cand ar trebui sa primesc acesti bani, nu ar fi normal sa mi-i dea acum sau odata cu celelalte drepturi pe care le am.
Salariu Neplatit,
Buna Ziua,
Cum pot proceda in cazul in care S.C. la care am lucrat mi-a retinut 2 lichidari + 1 avans.Mentionez ca timp de o luna jumatate nu am primit nici un salariu de la aceasta S.C..Le pot trimite o cerere scrisa in care sa specific, in ce baza mi-au oprit aceste salarii?Inca ceva: mai am de primit de la aceea S.C. o retinere(garantie-acesta garantie a fost oprita in timp de 24 luni x 50 eur, adica au sa imi restituie 1200eur) lunara.Ce pot face???
Va multumesc !
Pentru neplata drepturilor cuvenite puteti sesiza Inspectia Muncii si / sau puteti chema angajatorul in instanta.
Pentru garantie trebuie sa va inmaneze un document din care reieasa banca unde aceasta garantie aa fost depusa, suma pana in prezent + dobanda aferenta.
de acord cu cele mai sus mentionate , dar garantia se retine in baza numirii ca si gestionar , a unui contract de garantie si a unei declaratii a salariatului care cuprinde acordul in acest sens . Ati semnat un astfel de document ?
Nici o retinere nu se poate face decat in baza acordului expres al salariatului sau in baza unei hotarari definitive si irevocabile a instantei de judecata.
In cazul dumneavoastra solicitati angajatorului acele sume retinute . In caz de refuz, adresati-va instantei de judecata.