avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu neplatit

Sunt in preaviz din 1 mai - 1 iunie, dar nu am primit lichidarea pt luna aprilie, desi am lucrat toata luna. Cand ar trebui sa primesc acesti bani, nu ar fi normal sa mi-i dea acum sau odata cu celelalte drepturi pe care le am.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:10, 25 Mai 2009
Pot sa-i dau acum in judecata sau sa astept sa primesc decizia de incetare CIM?Am lucrat in comert si am inteles ca am dreptul si la doua salarii compensatorii.
1. Asteptati sa vina si decizia de concediere.
2. Daca nu, puteti sa-l dati in judecata pe angajator oricand pentru recuperare bani, termenul se prescrie in 3 ani.
3. Daca vreti sa contestati decizia de concediere trebuie sa o faceti in 30 de zile de la data cand ati semnat ca ati primit-o.
Vreau salariul, acum X-( . Decizia de concediere am contestat-o oada, mi-au dat doar 20 zile calendaristice, am refuzat sa semnez, conform CIM mi-au dat acum 20 lucratoare.
Va intelegem doleantele....dar chiar daca il actionati acum in judecata pe angajator....dureaza cel putin 2 luni pana se va pronunta instanta de judecata.
Pentru neplata salariului aveti doua posibilitati:
1. sesizare la ITM ... aceasta institutie va constata neplata salariului si ii va da un termen angajatorului pentru a va plati salariul restant, dar nu are cum sa-l oblige la plata.
2. actiune in instanta ... termenul de exercitare a actiunii este de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariul. actiunea se depune la Tribunalul Judetean in a carei raza teritoriala aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor de timbru.

Alte discuții în legătură

Concediere individuala preaviz Qimer Qimer Am fost înștiințat in scris pe data de 12.02.2009 (data postei - deoarece activez într-un birou local) despre decizia de a mi se desface contractul ... (vezi toată discuția)
Salariu compansatoriu aliariana aliariana cererea pentru salariu compensatoriu poate fi depusa si in ultima zi de preaviz? (vezi toată discuția)
Pe langa perioada de preaviz se mai plateste si un salariu compensatoriu in cazul concedierii cu art.65??? violleta violleta Buna ziua Am si eu cateva nelamuriri in privinta concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului. Sa detaliez putin aceasta poveste, mi s-a ... (vezi toată discuția)