avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reevaluare certificat handicap copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reevaluare certificat handicap copil

Buna seara!
Ma aflu in concediul de crestere a copilului cu handicap de la 2 la 3 ani, adica din luna iunie 2014. Copilul meu detine un certificat de handicap, care expira pe 3 octombrie 2014. In data de 3 septembrie 2014, am depus la DGASPC Ilfov dosarul pentru reevaluarea starii de sanatate a copilului, in vederea obtinerii unui nou certificat de handicap, in continuarea celui vechi. Acest certificat este singurul act care imi permite sa raman in continuare acasa cu copilul, pana implineste 3 ani, adica in iunie 2015.

Care este termenul legal in care ar trebui sa fim chemati cu copilul la comisia de evaluare??? Am sunat saptamana aceasta la DGASPC ILfov si mi-au spus ca ar fi o posibilitate sa se organizeze o comisie pe 2 octombrie, dar nu mi-au garantat aceasta data... plus ca mi se pare ca este ffff tarziu!!! Suntem in 29 septembrie si inca nu ne-au sunat!!! Am neaparat nevoie de noul certificat( iar eliberarea acestuia dureaza cam 10 zile), pentru a-l prezenta la locul de munca si la AJPIS Ilfov, cei care imi platesc indemnizatia!!! Si, mai ales, am nevoie ca acest nou certificat sa fie valabil din 4 octombrie 2014, altfel e posibil sa mi se desfaca contractul de munca si sa nu mai fiu nici platita de AJPIS.

Este legal ca noul certificat sa fie emis DUPA ce a expirat cel vechi... ramanand zile care nu sunt acoperite, in conditiile in care, DEJA... eu ma aflu de 4 luni in concediul de crestere a copilului cu handicap de la 2 la 3 ani (iar copilul meu a trecut printr-o operatie care va fi vizibila toata viata, adica situatia lui nu se va schimba)??? Si in conditiile in care eu am depus (asa cum cere legea 448/2006) dosarul cu 30 de zile inainte de expirarea vechiului certificat?
Ce pot sa fac - legal - pentru ca acest certificat sa imi fie eliberat la timp?

Multumesc din suflet pentru ajutor! Sunt cam disperata...
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
cretu01, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:50, 29 Septembrie 2014
cretu01 a scris:
Ce pot sa fac - legal - pentru ca acest certificat sa imi fie eliberat la timp?

Legal obligatia dvs. era sa depuneti cererea cu minim 30 zile inainte de a expira certificatul vechi, ceea ce ati si facut. Restul tine de organizarea muncii lor, insa daca va cheama pe 2 parerea mea este ca vi-l vor elibera cu continuitate pe urmatorul chiar daca il veti ridica peste 10 zile, el va fi cu data de 4 oct. Ce va ramane de facut este sa insistati asupra acestui aspect la DGASPC (chiar si cu o hartie scrisa) si sa speram ca nu va fi nevoie sa faceti mai mult. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil cu handicap cretu01 cretu01 Buna seara! Sunt in concediul de crestere a baietelului meu in varsta de 1 an si 8 luni (nascut in iunie 2012). Cand avea varsta de 1 an (iunie 2013), ... (vezi toată discuția)
Legea 448/2006, convocare la reevaluare persoana cu handicap grav si permanent Danny86 Danny86 Sunt persoana cu certificat de handicap grav si permanent din anul 2007. Luna trecuta am primit de la DGASPC o instiintare sa ma prezint pentru reevaluare la ... (vezi toată discuția)
Situatie domiciliu persoana cu handicap victor sorin victor sorin Buna ziua Am un copil cu handicap certificat definitiv are buletin cu viza de resedinta in Bucuresti , si buletinul fiind de ilfov , propietarul nu mai ... (vezi toată discuția)