am si eu o intrebare, am fost dat in preaviz acum cateva zile pe motiv ca nu indeplinesc conditiile de lucru asta dupa 2 ani. am respectat preavizul de 20 zile program de 4 h dar acum refuza sa imi dea tichetele de masa pe perioada preavizului spunand ca nu il obliga nimeni sa mi le dea este la aprecierea lui. si vreau sa stiu daca primesc si un salariu compensatoriu sau tot nu il obliga nimeni.. ma puteti ajuta?
Daca tichetele de masa erau trecute in CIM, atunci aveti dreptul la ele. Oricum, acestea nu sunt obligatorii, se acorda dupa posibilitatile angajatorului.
Salariul compensatoriu il puteti primi doar daca acesta este prevazut in CCM sau in regulamentul intern al angajatorului. Nu mai exista prevederi generale pe tara privind acordarea de salarii compensatorii.
Pe durata preavizului , c.i.m. isi produce toate efectele. Astfel , angajatorul are obligatia de a va acorda si tichetele de masa daca aceste sunt prevazute in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
De asemenea, acordarea de salarii compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi, angajatorul nu are nicio astfel de obligatie.
Concediere
anamariap28
buna ziua,
Astazi am primit preavizul de la firma unde lucrez, aducandumi-se la cunostinta ca postul pe care il ocupam a fost desfintat. In aceste conditii eu ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare
teisoara
Buna ziua,
va rog,daca se poate sa-mi spuneti ce drepturi salariale am la incetarea contractului pe per.nedeterminata in urma disponibilizarii.Ce stiu este ca ... (vezi toată discuția)