avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... unde ajunge o citatie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

unde ajunge o citatie?

in cazul in care a fost declarata si o resedinta pe langa domiciliul, citatia se va face pe adresa resedintei, sau vor fi trimise catre ambele locatii cate o citatie?!

din motive personale sper ca este valabila doar prima varianta, cea cu resedinta.

Dumneavoastra trebuia sa precizati clar unde locuiti si unde sa va fie trimise citatiile.
Conform disp. prev. de art. 177 alin 1 si 9 , locul de citare este adresa unde locuieste persoana ( domiciliul, in cazul acesta ).
In mod sigur citatia va fi trimisa la domiciliu.
acesta era motivul intrebarii mele anterioare. fara cunostiinta numarului de dosar nu pot face mare lucru. din cate am inteles trebuie sa depun o cerere prin care sa mentionez ca doresc sa primesc citatiile pe o alta adresa.

intre timp, daca e sa primesc vreo citatie voiam sa stiu unde sa ma astept sa vina. multumesc pentru raspuns!
alex234 a scris:

acesta era motivul intrebarii mele anterioare. fara cunostiinta numarului de dosar nu pot face mare lucru. din cate am inteles trebuie sa depun o cerere prin care sa mentionez ca doresc sa primesc citatiile pe o alta adresa.

intre timp, daca e sa primesc vreo citatie voiam sa stiu unde sa ma astept sa vina. multumesc pentru raspuns!

Asa este. Puteti depune o cerere prin care sa solicitati schimbarea adresei aratate in declaratia data.
am inteles. singura alternativa de a evita acest lucru este cererea.

mi se pare oarecum ciudat sa fie trimisa citatia pe adresa de domiciliu de vreme ce a fost in procesul verbal mentionata o resedinta, prin care inteleg actuala locatie in care este stabilit invinuitul.

Alte discuții în legătură

Faze procesuale evgheni evgheni Buna ziua! I-mi puteti spune ce faze procesuale contine un proces civil ? M-ar interesa ce urmeaza dupa "fond". Va multumesc. (vezi toată discuția)
Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)
Citatie barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Daca o citatie a fost trimisa la o adresa mai veche a unei firme, insa curierul judecatoresc a gasit adresa corecta si a trecut-o in citatie, iar in dreptul ei ... (vezi toată discuția)