avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Cum se calculeaza pe care trebuie sa o incasez de la angajator in cazul in care am avut concediu medical imediat dupa concediul de crestere copil?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:16, 2 Octombrie 2014
Am optat pentru concediu crestere copil pentru o per de 1 an. Am depus cererea de revenire la servici si cu cateva zile de inceperea lucrului am avut un accident. Din concediu crestere copil am intrat in concediu medical. De aceea indemnizatia aferenta concediului medical a fost calculata avand la baza indemnizatia de crestere copil. Intrebarea mea este: este corect sa mi se scada impozitul din valoare indemnizatiei de crestere copil?
Va multumesc!
1. Cine v-a spus ca s-a scazut impozitul din indemnizatia pentru CCC?

2. - Indemnizatia pentru concediul medical se calculeaza pe baza veniturilor brute din ultimele 6 luni.
- V-am mai spus ca indemnizatia pentru CCC se ia in calculul indemnizatiei pentru concediu medical asa cum este ea (nu este nici bruta, nici neta).
- Deci nu are ce impozit sa scada din indemnizatia pentru CCC.

3. Ar fi bine daca ati da mai multe informatii, daca ati fi mai clara in explicatii.

4. - Poate ca este vorba de altceva: din indemnizatia pentru concediu medical se retine contributia pentru pensie si impozitul pe venit.
- Cred ca asta ati vrut sa spuneti (daca e asa atunci este corect).
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia luscinia1987 luscinia1987 am intrat in prenatal pe 16 mai, salariul meu brut este de 840 lei....cum se calculeaza banii pentru prenatal si mai apoi banii ptr cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical dupa ccc1 Dana-Ion Dana-Ion Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical dupa CCC1. Sunt in urmatoarea situatie.: pe 28.08.2013 a incetat CCC1, iar dupa reluarea ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate girafa20 girafa20 Buna ziua! CCC1 s-ar fi terminat pe 27 aug 2015 (luna august nu primesc bani fiind a24a luna...). Am hotarat sa intru in concediu de maternitate din 28 iulie ... (vezi toată discuția)