avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea filiaţiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea filiaţiei

Buna ziua
Se poate declara copilul direct pe numele tatalui natural, daca acesta este altul decat sotul mamei?
Care ar fi pasii de urmat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:30, 30 Septembrie 2014
Nu, nu se poate.
Trebuie intai promovata actiune de tagada a paternitatii sotului mamei. Actiunea o poate promova mama sau sotul.
Dupa ce se va castiga actiunea de tagada a paternitatii, tatal biologic poate recunoaste copilul la starea civila sau la notar.
Si tatal biologic poate tagadui paternitatea si se va stabili paternitatea fata de el in acelasi proces. Pare insa mai scump in varianta asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)
Actiunea de tagada paternitate macoalex macoalex buna ziua! doresc sa va relatez un caz...o femeie ,care era casatorita ,dar era separata de cativa ani de sotul ei, a dat nastere unui copil cu un alt ... (vezi toată discuția)
Urgent - recunoaștere copil din afara căsătoriei Cristina daidstefan Cristina daidstefan Buna seara sunt casatorita am un copil din pacate relatia nu a mers si mi-am refacut viata cu alt cineva si avem un copil dar eu nu sunt divortata. Cum poate ... (vezi toată discuția)