avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu dupa schimbarea programului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu dupa schimbarea programului de lucru

Buna ziua,

Am lucrat la program de 8 ore pana in luna iulie, si la momentul cand am trecut la program de 4 ore mai aveam 10 zile de concediu.
Cum se calculeaza acum restul de 10 zile de concediu, daca eu sunt la 4 ore, iar ziua de lucru are doar 4 ore pentru mine la locul de munca actual.

Daca iau 10 zile de concediu, care acum inseamna 4 ore pe zi, se vor lua doar 5 zile din cele ramase, sau se raporteaza si concediul ramas la 4 ore de acum incolo?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
Bootstrapper, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bootstrapper , utilizator 16:27, 30 Septembrie 2014
Se calculeaza la fel, zilell de concediu nu depind de numarul de ore lucrate intr-o zi, ci de numarul de zile lucrate pe an / luna.
Chiar daca ati avut c.i.m. cu timp partial, au ramas tot 10 zile de CO.
Deci daca cer acum sa mi se dea 10 zile de concediu, deci cate 4 ore pe zi, se vor lua doar jumatate din zilele de concediu ramase, corect?
NU, nu se vor lua jumate, ci se vor lua 10 zile, chiar daca acum norma este de 4 ore.
Concediul se dobandeste in zile de concediu, nu in ore, si se calculeaza raportat la zilele lucrate (nu la ore).
Ok, am inteles acum. Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Calcul co timp de munca 32 ore luna inegal Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Il vad pe domnul freeelis si nu vreau sa-l pierd imediat scriu stiu ca proportional (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in funcție de orele lucrate.buna ziua,dacă ... Adriana.30 Adriana.30 Buna ziua! Sper că este ok categoria in care întreb. Dacă m-ați putea ajuta cu un răspuns, va rog. Sunt angajata de la sfârșitul lunii ianuarie , ... (vezi toată discuția)