avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale convocare la conciliere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

convocare la conciliere

o simpla notificare prin care solicit celeilalte parti solutionarea pe cale amiabila, la care am anexat si actele pe care imi intemeiez pretentia poate fi apreciata ca o convocare la conciliere??? am primit raspuns din partea societatii- parate acum in proces- in sensul ca se nu doreste o intelegere amiabila. ma gandesc daca nu cumva instanta imi va respinge actiunea ca prematur introdusa pt ca nu am urmat calea procedurii prealabile.deocamdata nu am ajuns la prima zi de infatisare si nu am depus taxa de timbru care este destul de mare. ma gandesc sa renunt din acest motiv si sa introduc o alta actiune dupa ce voi infaptui intocmai procedura prealabila a convocarii la conciliere.
VA ROG SA-MI DATI UN RASPUNS DIN PRACTICA DACA SE POATE.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:26, 3 Martie 2011
Data convocarii pentru conciliere nu se va fixa mai devreme de 15 zile de la data primirii actelor comunicate potrivit alin. 2.

Din cele mentionate de dvs. nu rezulta ca ati fixat un termen pentru concilere, motiv pentru care consider ca nu sunt indelplinite conditiile art. 720.1.

Asa cum spune si "rozi" daca este vorba de plata unei sume de bani recomand somatia de plata. Precizez ca pentru somatie nu este nevoie de conciliere, iar daca aceasta va fi respinsa, tine loc de conciliere.

cristians195 a scris:

buna ziua! in legatura cu procedura de convocare la conciliere directa, in cazul in care am fost convocat printr-o notificare care este semnata de catre un referent juridic, stampilata de catre societatea reclamanta si semnata de catre directorul general , procedura este legal indeplinita? Ar trebui sa fie semnata de catre un consilier juridic sau un avocat din partea societatii reclamante sau este ok si cu semnatura referentului ?
Va multumesc anticipat!


Nu este nevoie sa fie semnata de catre un consilier juridic sau avocat, daca este semnata de directorul general este OK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere irinastnciu irinastnciu In cazul in care la o conciliere societatea respectiva nu se prezinta dar isi exprima punctul de vedere printr-o adresa (fax) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)
Ce termen sa trec in notificare? miriam_31 miriam_31 Buna ziua, Trebuie sa notific pe cineva (ca sa respect regula \"punere in intarziere\") dar nu stiu ce termen sa mentionez in notificare. Eu as vrea cat mai ... (vezi toată discuția)
Model conciliere prealabile Cristianna Cristianna Buna ziua!As dori un model de conciliere prealabila,pentru o actiune in pretentii comerciala.De asemenea as mai avea urmatoarea intrebare:cum fac dovada in ... (vezi toată discuția)