avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin inundat cere despagubiri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin inundat cere despagubiri

Buna ziua,
Student in primul an, am luat in chirie un apartament la Timisoara, la primul etaj. A doua zi s-a prezentat vecinul de la parter la mine deoarcere apartamentul i-a fost inundat, cerand despagubiri materiale. Mi-a aratat apartamentul lui, intr-adevar era apa.... Scurgerile noastre par sa functioneze bine, apartamentul nostru nu a fost inundat, nu se vad urme pe pereti. Precizez ca odata venit in apartament nu mi s-a solicitat de catre proprietar sa semnez vreun contract... Despagubirile cerute de vecinul de sub sunt mari, nu am cum sa ii platesc. Din punct de vedere legal ce pot face? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:28, 30 Septembrie 2014
Proba cu expertiza, care sa constate daca inundatia provine ca urmare a unei defectiuni ce ar fi fost in sarcina proprietarului apartamentului dvs. sau ca urmare a neglijentei dvs. in folosirea apei menajere. Simplu.
Din moment ce nu ai contract, nu ai nici o obligatie! proprietarul apartamentului raspunde pt pagube! in cazul in care exista un contract de inchiriere, pe o perioada determinata , din care sa reiasa clar ca ai locuit acolo in momentul inundatiei, puteai fi tras la raspundere in limita la ce ai semnat ....asa ca stai calm si ia legatura cu proprietarul ;)
@trandafir2 B-)
Unu. Omeneste (si masculin!) e sa incercati sa rezolvati d-voastra problemaIncercati sa identificati de unde curge apa. Porniti de petele de pe tavanul vecinului si incercati sa vedeti ce le corespunde in partea de sus. Daca puteti accesa relativ usor robinetii de sub chiuveta d-voastra incercati sa vedeti cu o lanterna ce-i pe acolo, eventual bagati mana sa vedeti daca e ud sau nu.
Doi. Chemati-l de urgenta pe proprietar la fata locului - cu cat mai curand cu atat mai bine - si daca nu ati gasit de unde curge apa poate aranjati sa fie si un mester de fata. Nu va trebuie un geniu tehnic, doar un om cu ceva experienta care sa o ia babeste pe tevi in jos pana la buba.
Trei. Daca gasiti buba e treaba proprietarului sa se inteleaga cu vecinul si sa o repare. Daca nu o gasiti, ... de fapt e treaba proprietarului sa o gaseasca. Daca nu va intelegeti cu proprietarul sau el sustine ca e treaba d-voastra sa gasiti buba, sa faceti reparatiile si sa-i despagubiti vecinul ... time to go! adica ii spuneti "Multumesc!" si va gasiti alt loc pentru ca e clar ca nu e om de inteles.
Daca nu a-ti incheiat contract de locatiune,aveti conventie cu proprietarul referitor la drepturi si obligatii aferent perioada cat locuiti in imobil?
Verificati temeinic,eventual solicitati prezenta unui instalator care sa identifice cauza,poate sa fie de la instalatie parte comuna si raspunde asociatia de proprietari,poate sa fie de la instalatia individuala si raspunde proprietarul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Curge apa in beci Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Buna ziua. S-a ivit o problema la noi in bloc in sensul in care curge apa in beci pe la coloana principala. A venit un vecin și mi-a zis sa dau drumul la apa ... (vezi toată discuția)
Chirias sau proprietar in cazul unei inundatii stoica_valentin9000 stoica_valentin9000 Buna ziua! As vrea sa stiu cine trebuie sa discute cu vecinul de deasupra in privinta reparatiilor in cazul unei inundatii? Are chiriasul obligatii in aceasta ... (vezi toată discuția)