avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solutionare litigiu cu autoritati locale in cauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solutionare litigiu cu autoritati locale in cauza de despagubire

Buna ziua,

Pe traseul solutionarii unui dosar de despagubire bazat pe legea 10/2001 si 247/2005, am intentat un proces unei autoritatilor locale comuna mea natala. Motivul: necesitatea coretarii unei hotarari emise anterior - hotarare favorabila acordarii de despagubiri, dar cu cateva erori.

Procesul a fost solutionat in favoarea mea si, prin decizia definitiva, instanta a impus autoritatilor locale emiterea unei corectii la hotararea anterior emisa.

Din momentul in care a fost emisa decizia definitiva si pana in prezent au trecut 5 luni. Ciclul autoritatilor locale implica nu doar primaria comunala, ci si autoritatea judeteana, fiecare cu comisiile lor de fond funciar.

Intrebari:
- care este un termen rezonabil de asteptare pana cand autoritatile imi vor emite actul de care am nevoie?
- ce pot face pentru a-i stimula sa se miste mai repede?
- caror autoritat ma pot adresa pentru a afla situatia curenta?

Multumiri de ajutor,
Adriana
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:56, 24 Mai 2009
Investiti hotararea ramasa definitiva cu formula executorie si notificati toti paratii care au fost obligati de instanta sa faca modificarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire valoare de piata pentru despagubire in echivalent (legea 10/2001 247/2005) nekrous nekrous Buna ziua, Sunt indreptatita la despagubiri pentru confiscarea abuziva unui teren intravilan in anul 1959, in judetul Bihor. Pe baza legii 10/2001, am ... (vezi toată discuția)
Intarziere solutionare leg 10 - anrp dumitru2000 dumitru2000 chiar daca s-a mai dezbatut problema - sau cel putin una asemanatoare - va supun atentiei urmatoarea situatie: - Avem o dispozitie a primarului prin care ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire gheorghesandu gheorghesandu buna seara am obtinut o sentinta la curtea de apel prin care ccsd si anrp sant obligate sa-mi solutioneze dosarul de despagubire in termene precise , scurte ... (vezi toată discuția)