avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj in lipsa uneia dintre parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj in lipsa uneia dintre parti

Buna Ziua

Am divortat de fosta sotie de trei ani, avem un apartament in comun (e cumparat prin banca, fosta sotie plateste ratele, eu sunt titular credit, ea coplatitoare), ma intereseaza daca ea poate sa faca partajul in conditiile in care eu sunt plecat la munca in strainatate.

Multumesc
Daca nu sunteti prezent sau reprezentat prin procura la partaj pe cale amiabila la otra nu se poate, iar daca va cere partajul in instanta poate introduce actiune , sa va angajati avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
ContSters250994, utilizator
Poate sa va actioneze in justitie pentru acest lucru. Nu este obligatoriu sa fiti prezent la termenele de judecata.
Da, poate sa faca partajul.
Ba chiar cu putin ajutor specializat, poate sa initieze litigiul fara ca dvs. sa aflati (va spune ca nu mai stie nimic de dvs., nu stie unde va gaseste si va va cita prin publicitate - adica prin ziare locale sau la avizierul tribunalului / primarie ude la ultimul domiciliu etc.)
Actiunea de partaj este una imprescriptibila, poate fi promovata oricand, de catre oricare dintre coindivizarii care justifica un interes.



Asadar, partajul poate fi transat si in absenta dumneavoastra.( cu precadere ca neprezentarea la interogatoriu duce la aprecierea acestei probe ca fiind o forma de recunoastere deplina, ori un inceput de dovada).


Nu trebuie sa va prezentati la proces, insa, daca decideti sa angajati un avocat, care sa va reprezinte interesele.


In absenta dumneavoastra, vor fi administrate probatoriile ( interogatoriile, audierea martorilor, precum si expertiza tehnica imobiliara).


Instanta de judecata va decide modalitatea in care se va proceda la imparteala, in functie de modalitatea in care a fost platit pretul, sumele de bani investite pentru a efectua acte de conservare, prin care s-a sporit valoarea de circulatie a bunului, actele de administrare perfectate, plata taxelor si impozitelor aferente imobilului.


Prin urmare, nu este necesar sa va deplasati dumneavoastra la proces, din strainatate , cata vreme exista un avocat desemnat de dumneavoastra sa va apere interesele.



Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba cu interogatoriu paratului marire pensie intretinere ronaldo83 ronaldo83 este vb despre in proces de marire de pensie alimentara.paratul este plecat in strainatate dar nu lucreaza.fosta sotie il da in judecata pt marire de pensie ... (vezi toată discuția)
Partaj johy home johy home A fost pronuntat divortul prin hotarare definitiva.Am de impartit o casa cu fosta sotie si doresc sa stiu daca pot ceda sau alte procedee juridice partea mea ... (vezi toată discuția)
Partaj coca1955 coca1955 buna ziua am si eu o rugaminte acum 1 an am divortat dar nu am facut partaj din lipsa banilor eu sunt o persoana cu handicap stam amindoi in aceeasi ... (vezi toată discuția)