avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu pe jumătate legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu pe jumătate legal

Buna ziua,
Am următoare situație: in urma cu 2 ani si jumătate m-am angajat la patron, am negociat salariul, am căzut de acord in privința sumei ce imi revenea "in mana", insa pe cartea de munca a preferat sa treacă doar salariul minim pt ca sa nu palateasca către stat taxele. După un an jumătate am rămas însărcinată, iar primul lucru la care m-am gândit a fost venitul care va fi luat in calcul la indemnizatie. Am reușit sa înduplec patronul sa treacă pe cartea de munca atât cât este necesar ca la final sa pot lua măcar 1200 lei ca si indemnizatie. Întrebarea mea este: ce pot face împotriva acestui om care încalcă orice regula, atât financiară cât si morala. In situația de plata a salariului la negru sunt ceilalți colegi care lucrează acolo. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
Isabela_Badescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 1 Octombrie 2014
Puteti doar sesiza institutiile abilitate de control in domeniu : ITM-ul pe relatii de munca, ANAF-ul, Politia- Serviciul de Investigare a Fraudelor, activitate financiar-contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema recuperare salarii partial la negru Andrei1982 Andrei1982 Buna ziua Sunt angajat la o firma de 2 ani. Am salariu jumatate pe cartea de munca si jumatate la negru. In aceasta situatie suntem aproape toata echipa de ... (vezi toată discuția)
Salarii " la negru" Dumitrita L Dumitrita L Sunt angajat la o societate comerciala din mai 2007 avand in contract individual de munca pe perioada nedeterminata, in care salariul apare in suma de 1200 ... (vezi toată discuția)
Caz inselaciune semnatura privata pe contractul de munca bontassorin bontassorin Buna ziua ! B.S. din Bacau am fost angajat pe durata nedeterminata la data de 08.03.2007 la SC X din Bucuresti iar la data de 08.07.2007 am plecat prin ... (vezi toată discuția)