avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar Penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar Penal

Buna ziua, in data de 14.12.2013 am fost prins cu nr rosii expirate am fost am dat o declaratie, dupa care in data de 27.01.2014 am fost chemat la politie sa mai dau o declaratie si pentru predarea de permis.Prin iunie am fost chemat da dau inca o declararie la politie,iar din cate am sunat la procuratura mi-or zis ca in data de 11.06.2014 am fost dat in judecata. Prin la sfarsitul lui iulie am sunat si or zis ca abia atuncea o ajuns dosarul la procuratura de la politie. si de atuncea de fiecare data cand sun la ei sa intreb de dosar imi spui diferite scuze(procurorul este in vacanta, procurorul are multe dosare, etc) . Nu mi-or dat nici macar dovada pe durata aceasta si stau cu permisul suspendat. Nu stiu ce sa fac. Sunt deja 9 luni de cand stau cu permisul suspendat. Este prima abadere de acest gen. Nu am mai avut nici un dosar penal pana acuma nici macar o amenda. Din cate mi-or zis dosarul este cu netrimiterea in judecata si ca trebe sa astept o amenda acasa. Amenda cand imi ajunge? Nu stiu ce sa fac, Va rog ajutati-ma .
ar trebui sa consultati un avocat care sa mearga la parchet, sa studieze dosarul si sa vada punctul de vedere al parchetului . Amenda nu se mai poate aplica de catre procuror. Eventual munca in foloul comunitatii.
ART. 19 LPACPP
Atunci când, în cursul procesului, se constată că în privinţa unei fapte comise anterior intrării în vigoare a Codului penal sunt aplicabile dispoziţiile art. 18^1 din Codul penal din 1968, ca lege penală mai favorabilă, procurorul dispune clasarea, iar instanţa dispune achitarea, în condiţiile Codului de procedură penală.

Avand in vederea ca fapta este savarsita inainte de 1.02.2014, se poate dispune clasarea si o amenda administrativa de catre procuror.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din mall...pedeapsa? floreastefan floreastefan Buna ziua! ziua trecuta am facut o greseala, in sensul ca am incercat sa sustrag din incinta unui magazin din mall 2 articole vestimentare in valoare de 389 ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa GicaEu GicaEu buna seara .am o intrebare si vreau sa ma ajute cineva . am primit cu citeva zile in urma o ordonanta de clasare de la parchet cu o amenda administrativa de ... (vezi toată discuția)
Accident si consum de alcool dinumarius68 dinumarius68 Buna ziua ! cat dureaza ca procurorul sa-mi dea decizia , daca verdictul de la politest a plecat cu ``NUP``, mentionez ca are cateva luni bune..am facut ... (vezi toată discuția)