avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita institutii de stat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita institutii de stat

Buna ziua,

Cadrele didactice, in majoritate au hotarari judecatoresti definitive si irevocabile pe Legea 221/2008. Acestea au fost esalonate cu OUG 71/2009. Doar ca, la unele unitati, in speta la cea in care imi desfasor activitatea, nu s-au alocat banii necesari platii acesor restante, chiar daca unitatea a facut toate demersurile. Astfel, conform OUG 71/2009, suntem in al treilea an de plata si ar fi trebuit sa primim 25% din total suma obtinuta in instanta. Conform OUG 103/2013, in 2014, plata trebuia sa se faca in transe egale, in lunile: martie, iunie, septembrie si decembrie. Pe trim.I si II am primit doar o parte din bani, pe trim.III nu am primit deloc, iar pentru trim. IV nici nu putem spera, pentru ca la rectificarea bugetara nu am primit nimic. Si asta in conditiile in care, majoritatea unitatilor din alte judete au primit banii la timp si integral

Intrebarea mea este: Putem executa silit Statul, daca pana la sfarsitul anului nu primim 25% din suma datorata? Este adevarat ca OUG 71/2009 prevede ca pe perioada cat ordonanta isi face efectul, nu se pot institui executari silite. Dar daca Statul nu respecta ordonanta, nu putem sa nu o respectam nici noi?

Cu stima,
Prof. Ilinca Mihaila
Cel mai recent răspuns: Ilinca1958 , utilizator 09:32, 26 Octombrie 2014
Buna ziua,

In luna septembrie 2014 am obtinut o sentinta judecatoreasca definitiva (mi s-a spus ca din noul cod civil a disparut notiune de irevocabil), prin care angajatorul (o scoala) este obligat sa-mi acorde un spor de 15%. Acest spor l-am avut pana in iunie 2013, dar a fost eliminat abuziv, de un reprezentant al ministerului, printr-o adresa catre ISJ, pe motiv ca nu sunt bani. Tot pe motiv ca nu sunt bani, directorul unitatii de invatamant nu pune in aplicare hotararea judecatoreasca, adica nu-mi acorda acel spor. CE POT SA FAC?

Cu multumiri,
Prof. Ilinca Mihaila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere nesolutionata intr-o cauza civila Ilinca1958 Ilinca1958 Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, cu titlu executoriu, pe drepturi salariale conform legii 221/2008. Am cerut acordarea restantelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita scoala quiras quiras Am o hotarare civila ,unde instanta a decis ca Scoala X din localitatea Y sa-mi plateasca contravaloarea unor facturi.Daca ma adresez unui executor imi ... (vezi toată discuția)
Plati hotarari judecatoresti pentru drepturi salariale mihteo mihteo Drepturile salariale castigate in instanta in anul 2011 de categorii de bugetari se platesc esalonat conform prevederilor OUG 71/2009 . Cum se achita ... (vezi toată discuția)